Felkészülési mérkőzés

2021.07.04. 19:56

Hatgólos meccset játszott a Haladás

Felkészülési mérkőzésen a Haladás NB II-es labdarúgócsapata két góllal kikapott a szlovák bajnokság ezüstérmese, a DAC otthonában.

Pum András

Fotó: dac1904.sk

Dunaszerdahelyi AC–Szombathelyi Haladás 4-2 (2-1). – Dunaszerdahely, MOL Futball Akadémia, 150 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kiss B.

DAC: Veszelinov (Vantruba, 46.) – Braun, Beskorovai­nyi (Njie, 71.), Malý –Rymarenko (Vera, 71.), Andzouana, Balić, Veselovský (Fábry, 60.), Brunetti – Sharani (46. Divković), Nicolaescu (60. Taiwo). Edző: Németh Antal.

Haladás: Verpecz (Pataki, 76.) – Kállai (Tóth D., 46.), Mocsi, Németh Milán, Debreceni (Tarján, 76.) – Csilus (Dezamits, 85.), Szekér (Hegedűs, 46.), Holdampf (Kiss B., 46.), Rácz (Doktorics, 46.) – Tóth M. (Horváth R., 46., Illés 85.) Dragóner (Szíjjártó, 73.). Edző: Németh Szabolcs.

A takaros lelátón foglalt helyet a Haladás korábbi szlovák mestere, Michal Hipp – a tréner eljött megnézni korábbi csapatát. A vasiaktól a rehabilitációját töltő Devecseri mellett a sérült Tóth Máté, Rózsa, Bosnjak és Romic hiányzott.

A MOL Futball ­Akadémia kiválóan előkészített edzőpályáján – összesen tíz van belőle – élénk iramban kezdtek a csapatok. A vasiak nem ijedtek meg a legutóbbi bajnokságot második helyen záró dunaszerdahelyiektől, bátran letámadták a hazaiakat. Ennek ellenére Verpecznek jó néhányszor játékba kellett avatkoznia. A 18. percben gyönyörű Kállai–Tóth Milán akció után a csatár 12 méterről, középről a jobb sarokba lőtt (0-1). Majd egy perc múlva egyenlítettek a hazaiak, Rymarenko jobb oldali beadása hullott Verpecz hálójába (1-1). A gyors gólváltás után is kiegyenlített meccset vívott a két csapat. Majd Verpecz védett lábbal egy közeli lövést. A 36. percben villámgyors, négy húzásból álló dunaszerdahelyi akció végén egy jobb oldali beadást Nicolaescu lőtt hat méterről a kapuba (2-1). Szünet után előbb Mocsi közeli lövését védte Vantruba, majd Dragóner lövését blokkolták a védők. Aztán a 60. percben a hazaiak kapusa és védője nem értette meg egymást, a labda Horváth Rajmund elé került, a támadó 11 méterről, balról a léc alá ívelt (2-2). A 63. percben Horváth Rajmund egyedül tört kapura, ám lövés helyett tiszta helyzetből passzolt, az átadást viszont Csilus nem érte el. A 66. percben egy gyors kontra után Divkovic tíz méterről a jobb sarokba lőtt (3-2). A szombathelyiek nem adták fel, bátran futballoztak. A 80. percben aztán Pataki húzta el Taiwo lábát a tizenhatoson belül – tizenegyes. A büntetőt Balic a bal felső sarokba vágta (4-2).

A Haladás jó iramú meccset vívott, helytállt a szlovák bajnokság legutóbbi 2. helyezettje ellen – a mérkőzés valóban jól szolgálta a felkészülést.

Németh Szabolcs: – Nagyon hasznos találkozót vívtunk, hiszen a szlovák élvonal egyik meghatározó csapatával csaptunk össze. Úgy érzem, tisztességesen helytálltunk, és kijöttek azok a hibák is, amelyeket ki kell javítanunk. De nagyon sok pozitívum is volt, amelyre lehet építeni. Bátrak voltunk, próbáltunk futballozni, volt néhány nagyon szép kombinációnk – elégedett voltam a játékosok hozzáállásával. A második félidőben sok, az Illés Akadémián pallérozódó fiatal volt a pályán, akik megkapták a lehetőséget, hiszen ahogy mondani szokták: teher alatt nő a pálma.

A vasiak szerdán 11 órakor a Gyirmót FC-Győr vendégeként vívnak felkészülési meccset, szombaton 10 órakor pedig az Ajkát fogadják a Haladás Sportkomplexumban.

Kiemelt képünkön: Debreceni Zalán (balról) üldözi a dunaszerdahelyiek román csatárát, Nicolaescut

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában