Triatlon ob

2021.07.12. 18:47

Jól szerepeltek a kőszegi sportolók

Több érmet is szereztek a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub sportolói a bajai és zalaegerszegi országos bajnokságon és ranglistaversenyen.

Pum András

A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub sportolói először Baján a Sprint Triatlon országos bajnokságon vettek részt, ami a kisebb korcsoportoknak ranglistaverseny volt. Először a gyermek korosztályban voltak érdekeltek a vasiak, itt Hóbor Álmos a 7. helyet szerezte meg. A serdülő korcsoport futamai következtek, ott a lányoknál Básthy Katalin szintén a 7. helyezést szerezte meg, a fiúknál Hóbor Lehel 8., Laki Barnabás pedig 16. helyen ért célba. Majd ezt követően a sprint távú országos bajnokság futamai zajlottak. A nőknél Hóbor Eszter a junior 4., Medvegy Nóra a 9., Fekete Adél a 19. helyezést érte el. Az ifjúsági korcsoportban Kun Tamara 10., Stumpf Anna 13. helyen ért célba.

Az idei évtől utánpótlás 2-es korcsoport néven hirdetnek csapatbajnokságokat, melybe az ifjúsági és junior korosztályos versenyzők tartoznak. Ez alapján a Hóbor Eszter, Medvegy Nóra, Kun Tamara összeállítású kőszegi lánycsapat országos bajnoki harmadik, azaz bornzérmes lett. Pillisz Réka a Felnőtt 1-es kategóriában 6. helyezést ért el.

Utoljára a felnőtt és utánpótlás korú férfiak futama rajtolt. Hóbor Zalán jó úszás után az elsőkkel együtt kezdte meg a kerékpározást, végül a csapat kettészakadt, hárman megléptek a többiektől, Zalán is az üldöző ötös csapatban szállt le a kerékpárjáról. A futást egyenletes, jó tempóban teljesítette, ami az abszolútban a 7., helyet jelentette, korosztályában pedig bajnoki ezüstérmet ért.

Zalaegerszegen triatlon ranglistaversenyt rendeztek. Először az utánpótlás 1-es korosztályban voltak érdekeltek az alpokaljaiak, a fiúk közül Kovács Levente a 4. helyen ért célba. A lányoknál Hóbor Enikő 8., Kiricsi Flóra 15., Kiricsi Fanni 19. helyezést szerzett. A gyermek futamokban a lányoknál Kovács Fanni 20., a fiúknál Hóbor Álmos a 8. helyen ért célba. A serdülők versenyében a lányoknál Básthy Katalin 8, a fiúknál Laki Barnabás 4., Hóbor Lehel 5., Medvegy András pedig 12. helyen futott be.

A nap utolsó futamai a sprint távon (750 méter úszás, 20 km kerékpár, 5 kilométer futás) zajlottak. A fiúknál Hóbor Zalán az első helyen jött ki a vízből. A kerékpározás elején másodmagával ellépett a mezőnytől és a távolságot folyamatosan növelve, az üldözők előtt majd két perc előnynyel értek be újra a depóba.

A háromkörös futás első körében az emelkedőn ellépett a társától és innen egyedül vezetve megnyerte a sprint triatlon ranglistaversenyt. A lányok is jó úszás után értek partot. Hóbor Eszter az első két lány után az első csoportban szállt ki a vízből, de közel volt hozzá Stumpf Anna és Kun Tamara is. Medvegy Nóra is jó úszás után kezdhette meg a kerékpározást. Az elől úszó lány után 45 másodperccel érkezett a kerékpárról Hóbor Eszter.

Nagyon jó futást követően az abszolút 3. (korosztályos 2.) helyet szerzett, kis különbséggel lemaradva az első két helyezettől. Medvegy Nóra a junior 4., Stumpf Anna az ifjúsági 4., Kun Tamara az 5., Bozsó Fanni a 12. helyen ért célba. Pillisz Réka a felnőtt

1-es korcsoportban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában