Megmérettetés

2021.07.07. 07:00

Kettes fogatokkal a Vadása-tó mellett – fotók

Nagy érdeklődés kísérte a C kategóriás megyei fogathajtó-versenysorozat második megmérettetését. Az akadályhajtásban Szalár Róbert, a vadászhajtásban – akárcsak az első viadalon – Novák Szabolcs nyert.

Horváth Erika

Sokan látogattak ki a hegyhát­szentjakabi versenyre, köszön­hetően annak is, hogy a Vadása-tó mellett pihenők is át­ruccantak a sportpályára. Az időjárás ezúttal nem tette próbára a hajtókat és a lovakat, ideális időben rendezhették meg a C kategóriás kettes fogatok idei második vasi és negyedik zalai versenyét. Az, hogy a zalaiak számára is pontgyűjtő lehetőség lehetett ez a viadal, a település polgármesterének, Kránicz Ferencnek nagyban köszönhető, aki maga is versenyez – a Zalalövő és Környéke LSE színeiben.

Mint mindig, először az akadályhajtásban mérték össze tudásukat az indulók, 24-en – ez az a versenyszám, amelyben országos döntőt is rendeznek. A két forduló után nem volt szükség összevetésre, mert csak egyetlen, a Szalár Róbert (Zalalövő) irányította fogatnak sikerült mindkétszer hibátlanul teljesítenie a pályát. Klubtársa, Pozvék István lett a második, a harmadik pedig legjobb vasiként a Katafai Lovas SE hajtója, ifj. Szájer József. Ami a kvalifikációs pontversenyt illeti, a Vas megyeiek második helyét Komálovics Ottó (Lukácsházi SE) érdemelte ki, aki összességében most ötödik lett. A vasiak közül a harmadik legtöbb pontot a nyolcadik helyre érő Novák Szabolcs (Savaria LSE) szerezte. Két forduló után ők hárman állnak a kvalifikációs versenyben továbbjutó helyen.

A délutáni vadászhajtásra húsz fogat nevezett. Négyen tudták verőhiba nélkül teljesíteni a pályát, így őket nem sújtotta időhozzáadás. A legjobb időeredménnyel – akárcsak az első, pornóapáti versenyen – Novák Szabolcs zárt, a második a szlovákiai Vankó Imre, a harmadik a jakabszállási Besze Károly lett.

A következő megyei kvalifikációs verseny július 17-én Uraiújfaluban lesz. De a lovas­sportok kedvelőit még ezen a hétvégén is megörvendeztetik egy háromnapos fogathajtóversennyel – péntektől vasárnapig – Bögötén.

Kiemelt képünkön: A hegyhátszentjakabi polgármester, Kránicz Ferenc is hajtott, a zalai kvalifikációs versenyben a harmadik helyen áll

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában