Legmagasabb osztály

2021.07.05. 07:00

Kezdődik a Szuperliga – Ismét a felsőházat célozza a Kőszegi SE teniszcsapata

Elkezdi a tenisz Szuperliga 2020-as szezonját a Kőszegi SE – a tavalyi történelmi bronzérem után idén is a felsőházi szereplés a cél.

Tóth Gábor

Kőszegi Tenisz SE, 20200628, ut, Kőszeg, Vas Népe / Unger Tamás Koltay Árpád

Fotó: Unger Tamás

A Kőszegi SE ­teniszcsapata már a 14. szezonját kezdi a legmagasabb osztályban, a Szuperligában. A vasi gárda az alapszakaszban három mérkőzést játszik: hétfőn az MTK vendégeként meccsel, majd kedden a Hoker-Fagyas Buda­pest gárdáját fogadja, végül csütörtökön Siófokon lép pályára – a mérkőzések mindig 11 órakor kezdődnek. A csoportkör után a négyes első és második helyezettje jut a felsőházba, ahol az érmes helyezésekét küzdhet, míg a harmadik és a negyedik az alsóházban folytatja a bennmaradásért.

A kőszegi csapat keretében minimális változás történt: Morris Eric személyében egy amerikai légióssal bővült a játékosállomány.

– A tavalyi történelmi bronz- érem után igyekeztünk együtt tartani a keretet, nagy örömünkre az erőfeszítéseinket siker koronázta, senki nem távozott – jelezte Koltay Árpád, a Kőszegi SE szuperligás teniszcsapatának vezetője. – Kipróbált, megbízható szlovén játékosunk, Jarc Rok azonban sérüléssel bajlódik, nem tudni, hogy idén mennyi mérkőzésen számíthatunk rá, ezért volt szükség egy új külföldi teniszezőre – az amerikai Morris Eric talán tudja Jarc Rokot pótolni. A mérkőzésekre egyébként egy külföldi játékos nevezhető. A célunk a szokásos: szeretnénk bejutni a felsőházba. A szinte örökös bajnok MTK komoly erőt képvisel, kiemelkedik a mezőnyből, idén is a bajnoki címet célozza, ellene nem sok eséllyel lépünk pályára. A csoport második, még továbbjutást érő helyére azonban azonos eséllyel pályázik a Fagyas, a Siófok és a Kőszeg – a pillanatnyi forma fog dönteni. Az előjelek nem a legjobbak, ugyanis a már említett Jarc Rok mellett Kéki Márk dolgát is sérülés nehezíti, vállműtét után lábadozik, Vörös Máté pedig betegeskedik, a mandulája keseríti meg az életét. Ráadásul a sorsolás szeszélye folytán a három csoportmeccsünkből csak egyet játszhatunk hazai pályán. De bízom a csapatban, idén is ütőképes, egységes a társaságunk – bizakodva várom a szezon rajtját. Már többször is bizonyítottuk, hogy csapatként kiváló eredményekre vagyunk képesek.

A Kőszegi SE kerete: Vörös Máté, Bartakovics Marcell, Kéki Márk, Szappanos Márton, Kihn Dániel, Horváth Gábor, Jarc Rok, Morris Eric, Lipták János (csapatkapitány), Koltay Árpád (csapatvezető).

Csoportbeosztás, A csoport: MTK Budapest, Hoker-Fagyas Budapest, Siófok Spartacus, Kőszegi SE. B csoport: DAC Győr, Diego FTC, Pasaréti TK Budapest, Buda­örsi SC.

Az alapszakasz menetrendje, hétfő, 11.00: MTK–Kőszeg. Kedd, 11.00: Kőszeg–Fagyas. Csütörtök, 11.00: Siófok–Kőszeg.

Kiemelt képünkön: Koltay Árpád csapatvezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában