Ökölvívás

2021.07.03. 07:00

Kőszegi bronzérem az U22-es Eb-ről

A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolója, Hámori Luca bronzéremmel tért haza az U22-es Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Fitt-Box ÖE

Olaszország Roseto degli Abruzzi városa adott otthont az idei U22-es ökölvívó Európa-bajnokság. A rangos nemzetközi erőpróbán a korosztályos magyar válogatott tagjaként ott volt kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolója, Hámori Luca (64 kg) is.

Luca kétnaponta lépett ringbe. Első mérkőzésén az angol Shona Whidwel ellen húzott kesztyűt. Szépen bokszolt, megosztott pontozással győzött. Majd a francia Fatia Benmessahel következett. Luca egy pillanatra nem kímélte ellenfelét, folyamatosan ment előre, biztosan diadalmaskodott. Az elődöntőben a német Stefanie von Berge volt Luca ellenfele. Nagy meccset vívott a két lány. A csata végül sérülés miatt dőlt el: Luca szeme alatt két helyen is felrepedt a bőr, ő folytatta volna a küzdelmet, Bertók Róbert szövetségi kapitány azonban a harmadik menetre már nem engedte vissza a ringbe. Így a kőszegi bokszoló végül értékes bronzéremmel zárta a kontinenstornát.

– Luca első körben legyőzte súlycsoportja legrutinosabb versenyzőjét, majd a 2017-es ifjúsági Európa-bajnokot is – kezdte az értékelést Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője. – Két nagyon technikás és komoly erőt képviselő bunyóst sikerült felülmúlnia. A folytatásban sajnos a sérülés közbeszólt, de az egészség a legfontosabb – ezt minden esetben, még egy Eb-n szem előtt kell tartani. Lucát a felkészülés alatt sérülések hátráltatták, de hatalmas elszántsággal dolgozott, aminek be is érett a gyümölcse. Ezzel az akaraterővel és teljesítménnyel még nagy eredményekre hivatott!

Hámori Luca harmadik Eb-érmét gyűjtötte be – amely a Fitt-Box 14. Eb/vb érme.

Kiemelt képünkön: Hámori Luca (jobbról a második) a dobogón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában