Nmezetközi

2021.07.01. 21:40

Már a 28. Rotto Kupa focitorna következik Szalafőn

Szombaton kezdetét veszi a 28. alkalommal kiírt Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgótorna.

Tóth Gábor

A térség hagyományos, komoly népszerűségnek örvendő erőpróbája szombaton a nyílt férfi torna csoportmérkőzéseivel kezdődik (28. Rotto Kupa-Focivilág Kupa): 9 órakor nyolc csoportra osztva 32 csapat fut neki az erőpróbának (4+1 fő, 2x12 perc). Vasárnap, ugyancsak 9 órás kezdéssel a selejtezőket, a középdöntőket és a hely­osztókat rendezik.

Szombaton 17 órakor belefér a programba egy négycsapatos VIP-torna is (28. Rotto Kupa-Kanten Trade Kupa). Érdekesség, hogy a tavalyi 32 csapat közül 30 idén is nevezett. Így természetesen a tavalyi három érmes gárda (Blazsi Koccintó-Szeszpanyol-Apátistvánfalva, Autó Egyed Bt.-Vasalja, Czupi Csárda-Zalabaksa, Kispankasz) is megpróbálja megismételni a jó szereplését. A torna nemzetközi jellegét három visszatérő csapat erősíti: a szlovén Muravidék és az NK Hodos, valamint a cseh FC Oskarol.

A következő szombaton, július 10-én a rutinosabb generáció lép pályára. A 10 öregfiúkcsapat (+35) és a 16 old boys (+44) gárda meccsel. A tervek szerint az öregfiúk 8.30-kor kezdenek, 12.30-kor lesz az eredményhirdetés (28. Rotto Kupa-Szkíta Sport Kupa). Az old boys mezőny 12.30-kor lép pályára, a két legjobb csapat 16.45-kor vívja a döntőt (28. Rotto Kupa-Cobra Sport Kupa).

A tornának a szalafői sporttelep ad otthont, négy pályát alakítottak ki a szervezők.

– Felkészültünk, sok munkát tettünk idén is a rendezvénybe, a megszokott színvonallal, a megszokott díjazással várjuk a játékosokat, a szurkolókat – jelezte Törő Miklós főszervező. – Ráadásul az idén a torna első szombati napja egybeesik a falunappal, így kiegészítő programok is várják a hozzánk érkezőket!

Kiemelt képünkön: Törő Miklós ötletgazda, főszervező

Ezek is érdekelhetik