teke

2021.07.17. 07:00

Nagy vasi sikerek születtek a serdülő és ifjúsági országos egyéni tekebajnokságon

A serdülőknél a sárvári Banai Bence, az ifiknél a szentgotthárdi Cserpnyák Martin győzött.

Pum András

Tiszakécskén rendezték meg az országos serdülő egyéni tekebajnokságot. Megyénkből hét tekéző képviselte, összesen 32-en kvalifikálták magukat az alföldi fináléba. A kétnapos döntő első napján a klasszikus, 120 vegyes gurítást teljesítették a sportolók, majd másnap a sprint versenyszám – két tekéző küzdött egymással egyenes kieséses rendszerben – következett. Ezt követően a két versenyszám összesített eredménye után hirdettek győzteseket. Egész pontosan a sprintél a versenyzők legjobb faeredményét vették figyelembe.

A 120 vegyes gurítást a Sárvári Kinizsi-Kékgolyó játékosa, Banai Bence nyerte 596 fával, harmadik a Thermalpark-Szentgotthárd tekézője, Karba Noel (580) lett. Másnap a sprint versenyszámban Banai a legjobb 16 között búcsúzott, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára egy vasi versenyző, a répcelaki Simon Szabolcs állhatott. A versenyszámot pedig szintén egy vasi, a répcelaki Varga Bence nyerte, miután a döntőben 2-1re verte a győri Tóth Dánielt.

Az összesített versenyt pedig – az egyénihez hasonlóan – nem kis meglepetésre, de teljesen megérdemelten a Sárvári Kinizsi-Kékgolyó játékosa, Banai Bence (596+181) 777 fával nyerte, így a vasi tekéző az idei egyéni országos serdülő bajnok. Hetedik helyen klubtársa, Balázs Ádám (757), nyolcadikon Karba Noel (754) végzett. A legjobb 20-ba még a 11. Simon Szabolcs (Répcelak, 741), a 17. Varga Bence (Répcelak, 708) és a balogunyomi Völgyi Dániel (678) került. Szentgotthárdon az országos ifjúsági egyéni bajnokságot rendezték – ugyanolyan lebonyolításban, mint a serdülőknél.

Fotó: Szentgotthárd

Megyénket nyolcan képviselték. Az első napon a 120 vegyes gurítást Cserpnyák Martin (Thermalpark-Szentgotthárd) 632 fával nyerte, mögötte a lagjobb vasi a negyedik helyen végzett Biró Benjámin (Balogunyom, 602) volt. A sprint versenyszámban Cserpnyák a nyolcaddöntőig jutott, a fináléba viszont a balogunyomi Gombos Gergely beverekedte magát. Itt azonban a győri Németh Máté 2-1-re jobbnak bizonyult nála.

Az összetett versenyt – csakúgy mint az egyénit – a szentgotthárdi Cserpnyák Martin (632+207) 839 fával nyerte, a vasi versenyző lett az országos bajnok. Bronzérmes lett a balogunyomi Horváth Márton (805), a negyedik Biró Benjámin (804), az ötödik Gombos Gergely (Balogunyom, 795). Az első húszba a 16. Karba Bálint (Szentgotthárd, 761), a 18. Sály Dávid (Halogy SE-Boldizsár Trans, 745) és a 20. Cseh Máté (Szentgotthárd, 738) jutott.

Kiemelt képen: A serdülőknél Banai Bence (balról) nyerte az összetett versenyt, míg a sprintszám Varga Bencéé lett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában