Tenisz

2021.07.23. 17:58

Osztályoznak a Szuperligáért – A Pasarét II. a Kőszeg riválisa

Bizakodva készül az osztályozóra a Kőszegi SE szuperligás teniszcsapata. Vasárnap 11 órakor a Pasarét gárdájával vív élet-halál meccset a kőszegi alakulat a fővárosban – a papírforma kőszegi sikert ígér.

Tóth Gábor

Lipták János, a Kőszegi SE csapatkapitánya

Fotó: Szendi Péter

A Kőszegi SE teniszcsapata már a 14. szezonját tölti a legmagasabb osztályban, a Szuperligában – az idei szezon azonban eddig nem a legjobban alakul. A kőszegi csapat az alapszakaszt az MTK elleni papírforma-vereséggel (1:6) kezdte. Majd a Fagyas-Budapest ellen javított (5:2), a Siófoktól azonban egy kiélezett idegenbeli meccsen kikapott (3:4). Így az alsóházba került – ahová a Fagyas elleni győzelmet vitte magával. Az alsóházi folytatásban azonban a Budaörstől és a Pasaréttől egyaránt 4:3-ra kapott ki. Aminek következtében az utolsó előtti helyen zárta a nyolccsapatos Szuperligát, és osztályozóra kényszerült.

Lipták János, a Kőszegi SE csapatkapitánya
Fotó: Szendi Péter

Az osztályozót vasárnap 11 órakor rendezik Budapesten a Nemzeti Edzésközpont teniszpályáin, ahol a Pasarét II. lesz a kőszegi együttes ellenfele – a győztes a Szuperligában kezdheti meg a következő, 2022-es szezont, a vesztes pedig az OB I-ben. – Az utolsó meccsünk óta pontosan két hét telt el, volt tehát kis idő szusszanni egyet, és persze rákészültünk a folytatásra is – jelezte Koltay Árpád, a Kőszegi SE szuperligás teniszcsapatának vezetője.

– Az utolsó három mérkőzésünket egyaránt nagy csatában, 4-3-ra buktuk el, mindannyiszor közel voltunk a győzelemhez, de sajnos egyszer sem állt mellénk a szerencse. Kellett kis idő, mire ezt a szerencsétlen sorozatot megemésztettük. Ugyanakkor előzetesen is tudtuk, hogy nehéz szezon vár ránk, hiszen sérülés, betegség miatt Vörös Máté és Kéki Márk játékára egyszer sem számíthattunk, ráadásul Szappanos Márton is kihagyta az utolsó két összecsapást.

A három kulcsemberünk közül Vörös és Kéki továbbra sem bevethető, Szappanos viszont szerencsére visszatérhet közénk, vele sokat erősödünk. A tavalyi történelmi bronzérem után természetesen van némi csalódottság a fiúkban, de a helyén kezeljük a dolgokat.

Tavaly minden összejött, idén pedig minden szerencsétlenül alakult – egyszer fent, egyszer lent…

– Minden erőnkkel azon leszünk, hogy megőrizzük szuperligás tagságunkat. Papíron jobb erőt képviselünk, mint a Pasarét második számú csapata, megpróbáljuk a pályán érvényesíteni a papírformát. Persze nagy a tét, nagy nyomás van a fiúkon, de bízom a csapatban. Már szombaton elutazunk Pestre, nem tudom elképzelni, hogy vasárnap vereséget szenvedjünk! – zárta szavait Koltay Árpád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában