Nagy formában teniszeztek

2021.07.20. 19:51

Rangos tornát nyert a Bogár Szabó Éva–Sákovics Péter kettős

Nagyszerűen szerepelt az év egyik legjelentősebb hazai, szenior korosztálynak kiírt tenisztornáján, a Lénárt László Emlékversenyen a veterán szombathelyi kettős, Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Szabó Ferenc

Az év legrangosabb hazai szenior-teniszversenyét rendezték a napokban Keszthelyen – a hatnapos keszthelyi erőpróba a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) versenynaptárában az Európa-bajnokság és a világbajnokság után a legrangosabb nemzetközi versenyek közé tartozik.

A Lénárt László Emlékversenyen parádés szombathelyi sikerek születtek Bogár Szabó Éva és Sákovics Péter jóvoltából. A két válogatott teniszező tarolt a + 60-as korosztály páros számaiban – konkrétan mindent megnyertek, ahol rajthoz álltak. Bogár Szabó Éva a budapesti Szerencsésné Miltényi Éva oldalán megnyerte a női párost, míg Sákovics Péter a gyöngyösi Szekrényes Zsolttal a férfipárost – mindkét kategóriában négy páros indult, mindenki játszott mindenkivel.

Vegyes párosban a nemrég Horvátországban Európa-bajnoki címet szerző Bogár Szabó Éva–Sákovics Péter duó esélyesként érkezett Keszthelyre, és a papírformát biztosan érvényesítve, mindkét ellenfelét legyőzve megnyerte a tornát. A szombathelyi páros remek formáját bizonyítja, hogy szettet sem vesztett az egész versenyen.

A Keszthelyen megszerzett 700 ponttal Bogár Szabó Éva a hatodikról a másodikra, Sákovics Péter pedig a nyolcadikról a negyedik helyre lépett előre a vegyes páros világranglistán. Ami azért fontos, mert így a szeptemberi világbajnokságon biztosan kiemelt lesz a szombathelyi páros, vagyis elkerülheti a legjobb ellenfeleket a torna elején. Az egynemű párosoknál Sákovics a 13., míg Bogár Szabó a 36. helyen áll a világranglistán.

Sákovics Péter egyéni + 60-ban is nevezett Keszthelyen (a 16-os táblán kezdett), de szerencsétlen sorsolás következtében a torna első kiemeltjével kezdett, aki legyőzte – és végül meg is nyerte a versenyt. A vereséget követően Sákovics indult az összevont (50-55-60 év) vigaszági versenyben, amit megnyert.

Kiemelt képünkön: A roppant sikeres Bogár Szabó Éva–Sákovics Péter kettős

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában