Szép eredmények

2021.07.30. 07:00

Remek formában a körmendi fekvenyomók

Szép eredményeket értek el a körmendi fekvenyomók – Vass László tanítványai – az elmúlt időszak versenyein.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Csapó Ibolya

A szezont a 4. Betyár Kupa fekvenyomóverseny nyitotta Kunszentmártonban. Móricz Benjamin (felnőtt, –90 kg) 190, majd 200 kg-ot nyomott – a harmadik fogás nem sikerült –, első helyen végzett.

A Nyárindító Kupának Kiskunfélegyháza adott otthont. Móricz Benjamin ismét 200 kilóig jutott, súlycsoportját megnyerte, az abszolút versenyben a harmadik helyen végzett. Pályafutása első versenyén mutatkozott be Csák Márton (ifjúsági, –100 kg), aki 95 kg-os nyomással a második helyet szerezte meg. Következett Dunaszerdahely, a Maxer Power Kupa. Móricz Benjamin 190 kilóval kezdett, majd 200, végül 205 kg-ot nyomot. Egyéni rekorddal nyert, az abszolút versenyben és saját súlycsoportjában is diadalmaskodott. Ráadásul a 205 kilóval beállította, majd a 205,5 kg-mal megjavította a szlovák rekordot. Király Patrik (ifjúsági, –90 kg) 120 kg-os eredménnyel első lett, és abszolút kategóriában is begyűjtötte az aranyérmet. Csák Márton 95 kg-os teljesítménye a negyedik helyre volt elég.

– Elégedett vagyok a srácokkal, szorgalmasan dolgoznak, ennek köszönhetően szépen fejlődnek, jönnek az eredmények – jelezte Vass László edző. – Munkás napok vannak előttünk is, ugyanis gőzerővel készülünk az országos bajnokságra és a világbajnokságra. Előbbinek szeptember elején ad otthont Kiskunfélegyháza, utóbbinak szeptember közepén Miskolc. Bízom benne, hogy az év két legfontosabb versenyén az eddiginél is jobb eredményekkel rukkolnak elő a fiúk.

Kiemelt képünkön: Balról Csák Márton, Móricz Benjamin és Király Patrik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában