Teke

2021.07.26. 13:08

Sárvári bajnokverők – A Halogy, amikor kellett, győzni tudott

A Sárvári Kinizsi-Kékgolyó az 5., a Halogy SE-Boldizsár Trans a 10. helyen zárta a férfi NB I.-es tekebajnokságot.

Pum András

A sárvári Farkas Imre (balról) és a halogyi Horváth Attila

Fotó: Unger Tamás

A sárvári együttes 5. helye dicséretes teljesítmény. Az újonc Rába-parti alakulatnak ugyanis ez az első teljes éve az NB I.-ben, a tavalyi ugyanis az első élvonalbeli szezonja a pandémia miatt idő előtt véget ért.

– A csapattal szemben a 8-9. hely volt az elvárás – mondta Farkas Imre, a sárváriak játékos-edzője, szakosztályvezetője. – Nem indult jól a bajnokság, aztán belelendültünk, az őszi szezon végén a harmadik helyen álltunk. Ugye evés közben jön meg az étvágy, úgy láttuk, a mezőny első felében végezhetünk. Sajnos tavasszal minket is elkapott a koronavírus, öt játékosunk esett ki. Ráadásul akkoriban pótoltuk az elmaradt meccseket, 12 nap alatt hat bajnokit vívtunk meg foghíjas csapattal. Ifjúsági játékosokat játszattunk a felnőttcsapatban, ugyanis Szijj László és Gombos Balázs hosszabb ideig nem szerepelhetett – a dobogó harmadik fokáról hátracsúsztunk.

A sárvári Farkas Imre (balról) és a halogyi Horváth Attila
Fotó: Unger Tamás

Ennek ellenére ilyen körülmények között elégedett vagyok a gárda egész éves teljesítményével. Arra is büszkék lehetünk, hogy a bajnok Nagymizdót csak nekünk sikerült oda-vissza legyőznünk. Az erősebb együttesek ellen egyébként is jól ment. Ami a játékosokat illeti, szinte mindenkinek voltak olyan hónapjai, amikor nagyon jó fákat dobott. Így Rozmán Szabolcs, Szijj László, Csirkovics Lajos, Németh Attila, Bejczi Tamás. Én pedig hoztam a tőlem elvárható átlagot, a kritikus meccseken pedig sikerült kiemelkedőt nyújtanom. Heti egy edzéssel készülünk a bajnokságra, utazunk tornára Kaposvárra és Pápára is. Egy játékosunk távozott, Rozmán Szabolcs Répcelakra szerződött, helyére mindenképpen szeretnénk igazolni.

A halogyi együttes kilenc győzelemmel és 13 vereséggel a 10. helyen végzett a bajnokságban.

– A tavalyi, a koronavírus miatt idő előtt befejeződött bajnokságban a dobogóért küzdöttünk, így a mostani szezon előtt az első hat hely valamelyikét tűztük ki célul – mondta Németh László, a Halogy SE-Boldizsár Trans játékosedzője. – Ugyan nagyon sok sérültünk volt, nem lehet csak erre fogni. A konkrét okot nem tudom, hiszen például az edzéslátogatottság is jó volt. Akadtak fájó vereségek, így például a Sárvártól és a Nyergesújfalutól mindkétszer kikaptunk. Viszont a Balogunyomot és a Herendet hazai pályánkon, Szentgotthárdon sikerült legyőznünk. És amikor nagyon kellett, nyerni tudtunk – az utolsó, Pét elleni meccsen az osztályozó múlott, simán győztünk, így nem kellett tovább idegeskednünk.

Ami a játékosokat illeti, Horváth Attila hazai pályán és idegenben is egyenletes, jó teljesítményt nyújtott. A következő bajnokságra annyiban változik a keretünk, hogy Dévai József felhagyott a tekével, helyére Pájtli István érkezett, akire sérülések és műtétek után ismét számíthatunk. Az ifjúsági csapatba két amatőr, de a sportág iránt fogékony fiatal, Králler Patrik és Németh Bence érkezett. Augusztus első hetében kezdjük a felkészülést, heti egy edzéssel és edzőmeccsekkel készülünk, például kétszer megmérkőzünk a Szentgotthárd II.-vel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában