Teke

2021.07.23. 18:16

Szép ezüstérem – A gondok ellenére jól szerepelt a Balogunyom

A koronavírus-megbetegedések ellenére remekül szerepelt, ezüstérmet szerzett a férfi teke NB I Nyugati csoportjában a Balogunyom TK együttese.

Pum András

Józsa Gábor volt a balogunyomi csapat egyik húzóembere

Fotó: Horváth Balázs

A Svajda Győző irányította balogunyomi együttes a szezon előtt az első öt hely valamelyikét tűzte ki célul – a második helyen végeztek, tehát teljesítették a tervet. Még úgy is, hogy ősszel nem kevesebb mint öt, tavasszal pedig négy játékosukat kellett hosszabb

időre nélkülözniük koronavírus-fertőzések és megbetegedések miatt. Ez a szám még egy futballcsapatnál is nagy, nemhogy egy tekecsapatnál.

Ennek tükrében kifejezetten jó eredmény az ezüstérem. Ráadásul a hazai meccseiken a szombathelyi VAOSZ-csarnokban játszó unyomiak egészen a bajnokság hajrájáig versenyben voltak a feljutásért is. – Ilyen zaklatott szezonunk talán még sosem volt – mondta Svajda Győző. – A koronavírus okozta megbetegedések miatt nem tudtunk normálisan edzeni és persze játszani sem. Ráadásul Horváth Flóriánra sérülés miatt egész tavaszszal nem számíthattunk.

Józsa Gábor volt a balogunyomi csapat egyik húzóembere
Fotó: Horváth Balázs

Mivel láttuk, hogy így nem fog menni, a feljutást elengedtük, nem volt, nem lehetett elvárás az arany érem. Sokkal inkább arra helyeztük a hangsúlyt, hogy minél több olyan fiatalt beépítsünk a csapatba, akik az ifjúsági csapatból kiöregedtek. Így Biró Benjámin, Gombos Gergely, Horváth Már ton rendszeresen szerepeltek a felnőttcsapatban – nem is rosszul! De valamennyi játékosunkat dicséret illeti, Józsa Gábor végig jó és egyenletes teljesítményt nyújtott, Kiss Tamás pedig hazai pályán az egész bajnokságban nem talált legyőzőre. Virág Bence az őszi szezon közepétől rengeteget fejlődött. Ami a mérkőzéseinket illeti, ősszel fájó vereséget szenvedtünk Péten és Sopronban, így tavasszal mindenképpen vissza akartunk vágni nekik.

Ez sikerült is, két nagyon sima győzelmet arattunk. De jól alakult a Sárvár elleni idegenbeli mérkőzésünk is, ahol 3400 fa felett dobtunk. Összességében tehát – ilyen nehéz körülmények között – abszolút elégedettek lehetünk csapatunk szereplésével. Csakúgy, mint az ifjúsági együttesével, amely megnyerte a bajnokságot. Ráadásul úgy, hogy ebben a korosztályban fiatalabb tekézőket

játszattunk, például a 14 éves Tóth Leventét, aki remekül dobott.

– Július 20-án kezdtük el a felkészülést, heti két edzéssel – folytatta Svajda Győző. – Az biztos, hogy játszunk a szuperligás Répce lakkal, és terveink szerint több tornán is részt veszünk. Jó hír, hogy együtt marad a keretünk, rossz, hogy családi okok miatt Kiss Tamás – reméljük, csak átmenetileg – abbahagyja a tekét. Helyére nem igazoltunk senkit, továbbra is bízunk fiataljainkban.

A balogunyomi csapat kerete. Felnőtt, ifi: Kiss Tamás, Józsa Gábor, Virág Bence, Svajda Zoltán, Cserei Gábor, Doma Attila, Kiss Zsolt, Gáspár Ervin, Biró Benjámin, Gombos Gergely, Horváth Flórián, Horváth Márton, Völgyi Ádám, Tóth Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában