megőrizték a tagságot

2021.07.27. 07:00

Szuperligás maradt a Kőszegi SE teniszcsapata

Győzelmet aratott az osztályozón, így megőrizte szuperligás tagságát a Kőszegi SE teniszcsapata.

Tóth Gábor

20210706 Kőszegi SE teniszklub, Kőszeg, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A Kőszegi SE szuperligás teniszcsapata az MTK elleni papírforma-vereséggel (1:6) kezdte a szezont. Majd a Fagyas-Budapest ellen javított (5:2), a Siófoktól azonban egy kiélezett idegenbeli mecscsen kikapott (3:4). Így az alsóházba került – ahová a Fagyas elleni győzelmet vitte magával.

Az alsóházi folytatásban aztán a Budaörstől és a Pasaréttől egyaránt 4:3-ra kapott ki. Aminek következtében az utolsó előtti helyen zárta a nyolccsapatos Szuperligát, és osztályozóra kényszerült. Az osztályozót vasárnap rendezték Budapesten a Nemzeti Edzésközpont teniszpályáin, ahol a Pasarét II. volt a kőszegi együttes ellenfele – a papírforma a kőszegiek győzelmét ígérte. Nem is történt meglepetés, a Kőszegi SE biztosan nyerte meg az osztályozót.

Kőszegi SE–Pasarét II. 4-1. – Budapest, 100 néző, tenisz csapatmérkőzés, osztályozó a Szuperligáért. Kőszegi győztesek: Bartakovics Marcell, Szappanos Márton, Morris Eric, Khin Dániel.

– Nem nyomta rá a bélyegét a nagy tét a játékosaink teljesítményére, mindenki nagyon összeszedett volt, szemernyi esélyt sem adtunk ellenfelünknek – értékelt Koltay Árpád csapatvezető. – Az egyesek után 4-1-re vezettünk, így a két párost le sem kellett játszani. Nagy segítség volt számunkra, hogy Szappanos Márton felépült a sérüléséből, visszatért a pályára. – Hosszúra nyúlt ez a szezon, fárasztó volt, váratlanul izgalmasra sikeredett, sok nehézséggel kellett megküzdenünk – folytatta Koltay Árpád.

– De szerencsére a vége jól alakult: így jövőre a 15. szurepligás szezonunkra készülhetünk. A rengeteg sérült miatt csupán négy-öt ember játszotta végig a szezont, nem tudtuk forgatni a csapatot, nem tudtunk taktikázni, nem tudtunk pihentetni – nem is csoda, hogy osztályozóra kényszerültünk. A csapatunk együtt marad, mert ha mindenki egészséges, bevethető, akkor jó erőt képviselünk, nincs szükség erősítésre. Most mindenki úgy nyilatkozott, hogy szívesen marad Kőszegen – ami örömteli számomra. Köszönöm mindenkinek, aki csak egy kicsit is segített nekünk az elmúlt időszakban – Molnár Sándor támogatását külön is köszönöm.

Kiemelt képen: A Kőszegi SE szuperligás teniszcsapata. Állnak balról Morris Eric, Koltay Árpád, Horváth Gábor, Khin Dániel, Kéki Márk. Guggolnak: Szappanos Márton, Bartakovics Marcell, Lipták János, Vörös Máté

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában