triatlon

2021.07.10. 21:22

Több mint négyszázan indultak el a 37. Vasi Vasemberen – Molnár és Kálovics is remekelt hazai színekben – fotók

A férfiaknál Badar Gergő, a nőknél – csakúgy mint tavaly – Zelinka Gabriella nyerte a 37. Vasi Vasember-Galambos Trans triatlonversenyt.

Pum András

20210710 37. Vasi Vasember triatlon verseny, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Óriási érdeklődés övezte a szombaton rendezett 37. Vasi Vasembert: 420-an indultak (23 váltó is) és bár még sokan az utolsó pillanatban is szerettek volna nevezni, a létszám betelt. Az országos hidegfront péntek estére Szombathelyt is elérte és bár az eső elkerülte a megyeszékhelyt, szombat reggelre, a verseny napjára kissé felfrissült a levegő.

A Csónakázó-tó vizének hőmérséklete 26 fokos, azaz szinte ideális volt. A parton jókedvűen várták az indulók a rajtot, sokan fotózkodtak – hiába, aki bevállalja a Vasi Vasembert, meg akarja örökíteni a pillanatot. A táv 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer futásból állt. Először a férfiak csobbantak a vízbe, a verseny népszerűségére jellemző, hogy még a szigetre vezető hídon is rengetegen figyelték a habokat szelő úszókat.

A férfiak rajtja után negyedórával, azaz negyed 12-kor a szenior férfiak (40+) és a váltók, majd fél 12-kor a nők is a vízbe vetették magukat. Közben az első turnusban indulók, azaz a férfiak végeztek az 1500 méter úszással és – újdonságként – szőnyegen futottak el a Fedett Uszoda előtti depóban lévő kerékpárjaikhoz, hogy aztán eltekerjenek Nárai felé és végig a falvakon. A triatlon utolsó számánál, a futásnál négy, kibővített Csónakázó-tó kört kellett teljesíteniük, a futók a Múzeumfalun is áthaladtak.

A férfiaknál az abszolút versenyt Badar Gergő (Tiszakécske) nyerte, míg a nőknél – a tavalyihoz hasonlóan – Zelinka Gabriella (UTE) diadalmaskodott. A férfiaknál a legjobb vasi a Vasi Triatlon versenyzője, Molnár Marcell lett, aki a harmadik helyen végzett, kategóriáját (férfi felnőtt 1) pedig megnyerte. A nőknél klubtársa, Kálovics Anikó 5. helyen zárt, a női szenior 1-es kategóriában első helyen végzett. Megyénket a Vasi Triatlonon kívül a SZoEse és a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub képviselte.

Eredmények. Férfiak, abszolút: 1. Badar Gergő (Tiszakécske) 1:49:19, 2. Petsuk Zoltán (UTE) 1:52:05, 3. Molnár Marcell (Vasi Triatlon SE) 1:53:15, ... 18. Pócza Tamás (Szentgotthárd) 2:06:41, 23. Hüll Tamás (Vasi Triatlon) 2:12:26. Vas megyei korosztályos dobogósok. Férfi felnőtt 1: 1. Molnár Marcell. Férfi felnőtt 2: 3. Velencei Balázs (Vasi Triatlon). Férfi felnőtt 3: 3. Hüll Tamás. Férfi veterán 3: 2. Kapolcsi Imre (Vasi Triatlon). Váltó: 2. Major Team plusz a Laci (Tomaj László, Major Ferenc, Vad József), 3. Vasi Kopaszok (Kalmár György, Horváth Róbert, Balogh József). Vegyes váltó: 1. VasiTRI (Gyűrűs Hanna, Orbán Áron, Földes Zalán), 2. Sebaj (Kurucz Barnabás, Hirschler Richárd, Papné Konczos Beáta), 3. NLG Titánok (Horváth Lilla, Gyuk Levente, Kovács Anna).

Női, abszolút: 1. Zelinka Gabriella (UTE) 2:03:30, 2. Weinhardt Anna (Győri Triatlon) 2:06:57, 3. Csomor Erika (Vuk SE) 2:10:45., ... 5. Kálovics Anikó (Vasi Triatlon) 2:19:29, 6. Pillisz Réka (Kőszegi Triatlon és Úszó Klub) 2:21:32, 8. Nagy Katalin (Vasi Triatlon) 2:26:33, 24. Mc Carthy Bernadett (Vasi Triatlon) 2:41:56. Vas megyei korosztályos dobogósok. Női felnőtt 1: 1. Pillisz Réka, 2. Nagy Katalin. Női szenior 1: 1. Kálovics Anikó (Vasi Triatlon), 3. Mc Carthy Bernadett (Vasi Triatlon). Váltó: 1. Vasmacskák (Béry-Nagy Eszter, Tóth Emőke, Gábriel Tímea), 2. B-oldal (Simon Enikő, Karácsonyi Ildikó, Farkas Adrienn), 3. Csak Boszik (Varasdy Edit, Bazsóné Pulai Ibolya, Szakács Eszter).

Kiemelt képen: Molnár Marcell (Vasi Triatlon SE) bronzérmes lett férfi abszolút kategóriában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában