tenisz

2021.07.15. 07:00

Veterán vasi teniszezők sikerei

Két városi bajnokságon is remekül teljesített a két szombathelyi szenior teniszező, Sákovics Péter és Csonka Attila.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Somogyi István

Két versennyel, Keszthely és Budapest nyílt városi bajnokságával folytatódott a Magyar Tenisz Szövetség hivatalos, országos versenysorozata – mindkét eseményen Sákovics Péter és Csonka Attila képviselte a szombathelyi színeket. Keszthelyen az egyéni +50-es korosztályban indultak mindketten. A kategóriában 16-os tábla kezdte a küzdelmeket, és szombathelyi házi döntővel zárult a torna. Végül a szoros csatát Sákovics Péter nyerte, Csonka Attila ezüstéremmel zárt. Sákovics a férfi páros –100-as kategóriában is rajthoz állt budapesti partnerével, és bronzérmet szerzett.

Budapest nyílt városi bajnokságát is népes mezőny, magas színvonal jellemezte. A háromnapos eseményen Sákovics az egyéni +60-ban, Csonka az egyéni +50-es kategóriában nevezett. Mindkét korosztály küzdelme 16-os tábláról kezdődött, mindkét szombathelyi teniszező bronzéremmel zárt – az elődöntőben egyformán a későbbi győztestől kaptak ki. Sákovics budapesti partnerével a –100-as kategória páros versenyében begyűjtött még egy aranyérmet is. A két versenyt így összesen két arany-, egy ezüst- és három bronzéremmel zárták a szombathelyi veterán teniszezők.

Kiemelt képen: Csonka Attila és Sákovics Péter. A két szombathelyi sportoló remekül játszott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában