Túra

2021.07.10. 07:00

Vízi vándorok lepték el a Rábát

Nagy a forgalom a Rábán, iskolások lepték el a folyót, Szentgotthárdtól Körmendig eveznek – csörötneki, rábagyarmati, csákánydoroszlói pihenőt, kikötőt beiktatva.

Tóth Gábor

Elkezdődött a Magyar Kajak- kenu Szövetség „Vízi vándor” programsorozata, amely roppant népszerű az általános és középiskolás diákok körében, már az ötödik szezonját futja a kezdeményezés. Eddig a Dunán és Tiszán szerveztek túrát, idén először került be a Rába is túrázható útvonalak közé.

A csákánydoroszlói Kormorán Egyesület, valamint a szombathelyi – körmendi bázissal rendelkező – WeKing Egyesület szervezi, segíti a Vas megyei túrákat. – A résztvevők Szentgotthárdon kezdik a hatnapos túrát – tudtuk meg Horváth Attilától, a WeKing Egyesület vezetőjétől. – Csörötneken, Rábagyarmaton, Csákánydoroszlón kötünk ki, sátorozunk, fürdünk, Körmenden ér véget a vízi kaland. Kedden kezdődött az első turnus, nagy az érdeklődés, az ország minden tájáról érkeznek résztvevők, nyolc turnus jött össze, rendre 25-30 fős létszámmal. A gyerekek 6-8 fős raftokban eveznek, minden hajóban egy túravezető kormányos ügyel a rendre. A cél az, hogy a gyerekek megismerkedjenek a Rábával, a Rába természetes élővilágával. Minden egyes nap óriási örömmel ülnek be a gyerekek a raftba, minden percét élvezik a túrának – és közben óhatatlanul beleszeretnek a természetbe, a vadvízi evezésbe.

Kiemelt képünkön: Pihenő Rábagyarmat és Csörötnek között

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában