Montenegróban versenyeztek

2021.08.23. 21:19

Az Alpokalja SK tájfutói több érmet is begyűjtöttek a nemzetközi viadalon

Nemzetközi tájfutó versenyen szerepeltek Montenegróban az Alpokalja SK sportolói. Az ifjúságiaknál mindhárom versenyzőjük dobogón végzett, Jámbor Zsigmond nyerte a viadalt.

Pum András

Tizennégy ország versenyzői vettek részt Montenegróban, a gyönyörű Durmitor nemzeti park területén megrendezett ötnapos tájfutó versenyen, a Durmitor-kupán. A viadalon az Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület kilenc fős csapata is elindult. A versenyek 1600 méteres tengerszint feletti magasságon zajlottak, a nyomáskülönbséget a versenyzők az első napi futásoknál megérezték, idő kellett az alkalmazkodáshoz.

A részletgazdag terep leginkább a Mecsek egyes részeihez hasonlított, leszámítva a növényzetet, amely viszont tűlevelű, jól futható erdeivel, puha talajával az ismert osztrák terepekre emlékeztettek. A verseny izgalmai mellett akadtak más kihívások is: a szombathelyiek kisbusza két napra cserbenhagyta a csapatot, mely így alkalmi szálláshelyeken aludt, a távolabbi terepekre való közlekedésben pedig taxi és ukrán versenytársak segítsége jelentett megoldást. Mindezek nem zökkentették ki a fiatalokat, akik érmekkel megrakodva értek haza, az ifiknél háziversennyé alakítva a küzdelmeket.

Az Alpokalja SK eredményei. Férfi 18: 1. Jámbor Zsigmond, 2. Molnár Péter 3. Marosi Ákos. F20: 2. Bognár Zoltán 3. Szele Bálint. F21, elit: 2. Szalay Levente. Női 35: 1. Juhász Júlia.

Kiemelt képünkön: Gyönyörű helyen küzdhetett a vasi csapat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában