labdarúgás

2021.08.08. 21:20

Az utolsó pillanatban csúszott le a győzelemről a Haladás

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában a Haladás 1-1-es döntetlen játszott a vendég Győrrel – a vendég a 93. percben, 11-es segítségével mentett pontot.

Tóth Gábor

 

Szombathelyi Haladás-ETO FC Győr 1-1 (0-0)

Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1864 néző, NB III-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács J. Z. (Máyer G., Vörös D.).

Haladás: Rózsa Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak Holdampf, Csilus, Szekér – Kiss B. (Doktorics, 86.) – Tóth Milán (Hegedűs, 79.), Rácz (Horváth R., 62.). Edző: Németh Szabolcs.

ETO: Fadgyas Kovács K., Csonka, Fodor, Barna Toma, Vitális, Bagi, Szimcsó (Óvári, 73.) Priskin (Kulcsár, 73.), Bacsa (Kanalas, 62.). Edző: Klausz László.

Gólszerzők: Csilus (71.), ill Kulcsár (90+3).

Sárga lap: Holdampf (45.), Bosnjak (50.), Tóth Milán (54.), ill. Toma (44.), Priskin (52.).

50. perc: Egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Prikin elé került a labda, aki jobbról, 12 méterről a bal kapufa tövét lőtte telibe.

67. perc: Horváth Rajmund remek egyéni alakítás után került helyzetbe, kissé balról betört a 16-oson belülre, de életerős lövését védte a győri kapus.

71. perc: Németh Milán ívelte fel a labdát balról, középen Tóth mMlán fejjel megcsúsztatta, a hosszún érkezett Csilus, aki bevetődve fejelt a kapuba (1-0).

93. perc: Egy felível labda utáni kavarodást követően a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt a volt Haladás-játékos, Kulcsár biztosan váltotta gólra. Rózsa rajta volt a labdán, de nem tudott védeni (1-1).

A Győr kezdte jobban a mérkőzést, Rózsának több védést is be kellett mutatnia. Aztán belelendült a Haladás is. Nagy csata kerekedett az összecsapásból, jó iramot diktáltak a csapatok, szikrázóan kemény belépők tördelték a játékot. De inkább mezőnyben gyűrték egymást a felek, a kapuk kevésbé forogtak veszélyben. Gól nem esett az első félidőben, de élvezhető meccset szakított meg a szünetet jelző sípszó.

Fordulás után sem vettek vissza tempóból a csapatok. És az agresszivitásból sem – potyogtak a sárga lapok. Megélénkült a játék is, ekkor már több energiát tettek a támadójátékba a csapatok, mentek előre becsülettel. A Haladás ragadta magához az irányítást, áttevődött a játék a győri térfélre. A hazai nyomás pedig góllá érett – Csilus látványos találattal szerezte meg a vezetést csapatának. És támadásban, lendületben maradt a szombathelyi gárda. Letámadott, sokat futott a Haladás, nem tudta felépíteni a támadásait a Győr. A hajrát minden mindegy alapon megnyomta az ETO, záporoztak a beívelések a Haladás kapuja elé. És az utolsó pillanatban egy 11-essel végül csak kicsikarta az döntetlent vendég.

A találkozó heves lökdösődéssel ért véget. A Haladás jobban játszott ellenfelénél, közelebb állt a győzelemhez, de nem érdemtelen a jól küzdő ETO pontszerzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában