Verseny

2021.08.18. 07:00

Eb-k előtt a Haladás utánpótlás-súlyemelői

Kontinensviadalok előtt állnak a Haladás VSE súlyemelő-szakosztályának válogatottjai. Darabos Sára és Hegedüs Milán a jövő héten versenyez Lengyelországban.

Horváth Erika

Augusztus 20-án, pénteken kezdődik a lengyelországi Ciecha nówban az U15-ös és U17-es korosztály idei Európa- bajnoksága. A Magyar Súly emelő-szövetség népes, 23 fős csapatot indít a 31 ország 233 versenyzőjét felvonultató viadalon. Mindkét korosztályban lesz Haladás-képviselet. Darabos Sára az U17-es lányok 59 kilós súlycsoportjában indul, a nevezési eredmények alapján 138 kilóval a 14. helyen áll a rangsorban. Sára a magyar csapat pénteken útra kelő csoportjával utazik Lengyelországba, a versenye augusztus 22-én lesz. Az U15-ösök 96 kilós súlycsoportjában kap lehetőséget Hegedüs Milán – 23-án utazik, 25-én lép színre –, az ő 202 kg-os összeredménye a negyedik legjobb a mezőnyben. Mindkét fiatal edzője Ligeti Ferenc.

Az elmúlt szombaton már 21. alkalommal emlékeztek versennyel a kecskemétiek az 1991-ben, 29 esztendősen közúti balesetben elhunyt olimpiai ezüstérmes súlyemelőjükre, Messzi Istvánra. Márkus Erzsébet, a HVSE súlyemelőinek vezetőedzője két tanítványát kísérte – a szeptember 24. és október 3. között rendezendő U20-as és U23-as finnországi Európa-bajnokságon indulók számára ez volt az utolsó hazai felmérő verseny. A +87 kilóban Gyürüs Barbara jól szerepelt, 191 (86, 105) kilogrammal nyert. Boros Viktóriának kevéssé sikerült a főpróba, miután fogyasztott 81 kilóra; a 105 kilós lökésgyakorlatánál kiesett. Márkus Erzsébet úgy döntött, hogy Viki az Eb-n eggyel magasabb súlycsoportban, 87-ben szerepel majd. Barbi az U23-asok, Viki az U20-asok között indul majd – a kontinensviadal rajtjáig még egy-két kilót szeretnének rápakolni az eddigi eredményeikre.

Kiemelt képünkön: Európa-bajnokságra indulnak. Hegedüs Milán és Darabos Sára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában