Történelmi meccsek

2021.08.20. 07:00

Futsal: bemutatkozik a Bajnokok Ligájában a Haladás

Történelme első nemzetközi szereplésére készül a Haladás VSE futsalcsapata: a zöld-fehér gárda a Bajnokok Ligájában szerepel Albániában. Szombaton, vasárnap és kedden lép pályára.

Tóth Gábor

Haladás - Ftc futsal, bajnokimérkőzés, nb1, ut, 20201115, Vas Népe / Unger Tamás gólöröm, Dróth

Fotó: Unger Tamás

Fennállása során először képviselheti Magyarországot az UEFA Futsal Bajnokok Ligájában a Haladás VSE. A magyar aranyérmes Albániában, Tiranában lép pályára selejtezőtornán – a házigazda KF Tirana mellett a norvég Utleira Idrettslag és a luxemburgi FC Differdange 03 lesz az ellenfele, mindenki játszik mindenkivel. A selejtezőkört egyébként nyolc négyes csoport kezdi, a csoportgyőztesek és a legjobb csoportmásodik jut tovább a legjobb 32 közé. A HVSE szombaton, vasárnap és kedden is pályára lép – erőltetett menet vár a csapatra.

A bajnoki címvédő Haladás főpróbája nem a legjobban sikerült, ugyanis az NB I. első fordulójában 6-5-re kikapott a kupagyőztes Veszprém vendégeként – de lehet, hogy fejben már a közelgő BL-szereplésre készültek a szombathelyi futsalosok. – Veszprémben jól futballoztunk, a mérkőzés nagy részét irányítottuk, de azért akadtak hibák is a játékunkban, amit az ellenfél könyörtelenül kihasznált – jelezte Calvo Rodriguez Juan Ramon, a HVSE vezetőedzője. – A szokottnál gyengébb volt a helyzetkihasználásunk, több labdát is eladtunk, és sok kontrát engedélyeztünk az ellenfeleknek. De messze még a szezon vége, lesz még időnk javítani, visszavágni a Veszprémnek.

– A Bajnokok Ligája viszont más kávéház, ebben a sorozatban nem lehet hibázni – tért át a soros feladatra „Juanra” mester. – Megpróbáltuk feltérképezni az ellenfeleket, ami nem volt könnyű, nem sok anyagot tudtunk beszerezni. Talán a luxemburgi gárda a legerősebb rivális, ugyanis tele van portugál játékosokkal. De a norvég és az albán együttes is masszív, kemény csapat benyomását kelti. Az első játéknap után azért okosabbak leszünk. Nehéz mérkőzésekre számítok – és ugye négy nap alatt három meccset kell megvívnunk. De szerintem készen állunk a feladatra. Érzem a játékosokon, hogy egy különleges alkalomra készülnek – de inkább motivált a társaság, nem pedig lámpalázas. Félnünk nem kell, mert azért vannak nálunk is rutinos, válogatott futsalosok, akik már edződtek a nemzetközi porondon – de például Dávid Richárd vagy éppen Dróth Zoltán légiósként is belekóstolt az európai hadszíntérbe.

– Megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, intenzív, gyors futsalra készülünk, mind a három ellenfelünket nyomás alatt akarjuk tartani. A Veszprémben elkövetett hibáinkat kielemeztünk, szerintem most pontosabban, koncentráltabban fogunk futballozni. Én bízom a srácokban, a csapatomban! – zárta szavait a szakvezető. Pálmay Tamás szakágvezetőtől megtudtuk, hogy a szombathelyi delegáció pénteken 8 óra után kel útra. A repülő Bécsből indul 12.45-kor, másfél óra repülés után Tiranában landol. A zöld-fehér klub 16 fős játékoskerettel kel útra, plusz a vezetőség, a szakmai stáb tagjai alkotják a küldöttséget – egy meccsre 14 játékos nevezhető.

– Szeretnénk méltóképpen képviselni Szombathely színeit és a magyar futsalt Albániában – jelezte Pálmay Tamás. – A játékosok motiváltak, mindenki átérzi, hogy klubtörténeti esemény előtt állunk – még soha nem szerepeltünk a nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligájában. Ugyanakkor nem beszélek mellé, hiába vagyunk újoncok a BL-ben, megpróbálunk továbbjutni a csoportból! Mind a három légiósunk bevethető, és Dróth Zoltán is felépült térdsérüléséből – teljes csapattal utazunk.

Az albániai BL-selejtezőcsoport menetrendje, szombat: Haladás VSE–Utleira Idrettslag (norvég) 17.00, FC Differdange 03 (luxemburgi)– KF Tirana (albán) 20.30. Vasárnap: FC Differdange 03–Haladás VSE 17.00, KF Tirana–Utleira Idrettslag 20.30. Kedd: Utleira Idrettslag– FC Differdange 03 17.00, KF Tirana–Haladás VSE 20.30.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában