Frissen Vasból

2021.08.12. 17:30

Futsal: kezdődik az új szezon – A Haladás edzője és egyik játékosa is elismerésben részesült

A futsal szakág megválasztotta a tavalyi, 2020/2021-es szezon legjobbjait. A Haladásból ketten kaptak elismerést: Calvo Rodriguez Juan Ramon lett a legjobb edző, Nagy Kevin pedig az év felfedezettje. Kezdődik a 2021/2022-es szezon: a bajnok Haladás a kupagyőztes Veszprém vendégeként lép pályára pénteken 18.30-kor.

Tóth Gábor

Munkában a sikeredző, Calvo Rodriguez Juan Ramon

Fotó: Unger Tamás

A szavazásban Kozma Mihály szakágvezető mellett Turzó József szövetségi kapitány, az MLSZ-versenyszervezés ré­szé­ről Mersich Péter vett részt, illetve a Futsal Bizottság tagjai is voksoltak.

– Természetesen megtisztelő az elismerés, amit elsősorban a csapatnak köszönhetek, hiszen a bajnoki cím miatt esett rám a döntéshozók választása – jelezte Calvo Rodriguez Juan Ramon, a HVSE trénere. – Voltam már a legjobb játékos még a Győr mezében. Gólt bár sokat rúgtam, a gólkirályi cím valamiért soha nem jött össze. Edzőként pedig most díjaztak először. Ám én mindig, már játékosként is csapatban gondolkodtam, nem az egyéni díjak motiváltak – ennek megfelelően bár nagyon örülök az év edzője elismerésnek, mégis számomra kedvesebb például a Haladással nyert kupagyőzelem vagy bajnoki cím. De ez a díj remek visszajelzése annak, hogy valamit itt, Szombathelyen jól csinálunk, jó irányban haladunk.

Munkában a sikeredző, Calvo Rodriguez Juan Ramon
Fotó: Unger Tamás

Véget ért a felkészülési idő­szak, kezdődik az NB I-es futsalbajnokság 2021/2022-es szezonja. A bajnok Haladás pénteken (18.30) a kupagyőztes Veszprém vendégeként lép pályára. A vezetőség együtt tartotta a zöld-fehér sikercsapat gerincét a nyáron. Persze azért volt mozgás. Horváth Péter, Vidák Balázs, Soares De Melo Darrieer és Szakasics Balázs távozott. Érkezett viszont két brazil légiós: Luiggi Longo Duarte Baptista és Leandro Pelegrino Rezala. A harmadik új szerzemény a korosztályos válogatott Szalmás Zoltán.

– A felkészülésünk jól sikerült, fizikailag rendben van a társaság, az edzőmeccseken viszont láttam azokat a taktikai elemeket, amelyeket a foglalkozásokon gyakoroltunk – mondta Calvo Rodriguez Juan Ramon. – A csapatunk gerince együtt maradt, így tudtunk építeni az elmúlt időszakban tanultakra, amelyek mint azt az eredményeink is mutatják, működtek. Dróth már elkezdte a munkát, de még nem épült fel teljes egészében a térdműtéte után, néhány hét még kell neki, hogy utolérje magát. Az pedig kellemes probléma, hogy a három brazil légiósunkból csak kettőt lehet nevezni egy bajnoki meccsre.

– Rögtön egy rangadóval nyitunk, hiszen a kupagyőztes fogadja a bajnokot – jegyezte meg „Juanra” mester. – Vélhetően a Veszprém lesz a legnagyobb kihívónk, nagyon erős csapatot szedett össze. Riválisunk agresszív, kemény futsalt játszik, jól védekezik, és megvannak azok a játékosai, akik be tudják fejezni a támadásokat, tehát rutinos keretet vonultat fel, ráadásul hazai pályán játszhat. Nehéz, küzdelmes mérkőzésre számítok, de szeretnénk győzelemmel nyitni a szezont.

Nagy Kevin villámgyors karriert futott be a futsalpályán. A 2019/2020-as szezonban még csak két mérkőzésen kapott lehetőséget a felnőttek között – egy gólig így is eljutott. A mögöttünk hagyott szezonban már kulcs­emberré nőtt ki magát, 19 évesen oroszlánrészt vállalt a bajnoki cím megszerzésében – a döntős párharc során például háromszor talált kapuba.

– Nem számítottam erre az elismerésre, nagyon meglepődtem, hogy engem választottak az év felfedezettjének, de nagyon örülök – nyilatkozta a HVSE saját nevelésű játékosa. – A tavalyi szezonban számos nehézséggel küszködött a csapat, sok volt a sérült. Ezért is kaptunk ilyen sok lehetőséget mi, fiatalok. De nem volt ezzel semmi gond, hiszen az NB II-ben arra készültünk, hogy előbb vagy utóbb bedobnak minket a mély vízbe. Nekünk csak annyi volt a dolgunk, hogy éljünk a lehetőséggel – talán sikerült. De következik az új szezon. A felkészülésünk nagyszerűen sikerült, együtt van a csapatunk, motiváltan várjuk a rajtot. A célunk egyértelmű: megpróbáljuk megőrizni a bajnoki címünket, és megnyerni a kupát. És izgatottan készülünk a Bajnokok Ligája-szereplésre is. A Veszprém kemény ellenfél, de szeretnénk legyőzni – zárta szavait Nagy Kevin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában