Eredmények

2021.08.13. 20:58

Három lurkós első hely az ausztriai tornán

A szombathelyi Lurkó UFC U9-es, U10-es és U12-es korosztálya is serleggel térhetett haza az ausztriai nemzetközi futballtornáról.

Pum András

A két kisebb korosztály 6+1- es, az U12-es 8+1-es felállásban játszott, Magyarországot pedig a Lurkó UFC képviselte a felső-ausztriai Scheiblingkirchenben megrendezett Pepe-Baumgartner Summercup nemzetközi tornán. A legkisebbeknél (U9) a Lurkó UFC két ellenféllel kétszer is összecsapott. A találkozók játékideje 15 perc volt.

A zöld-feketék a Hende Noel – Horváth Zénó, Kalmár Kornél (4), Menyhárt Amin, Novák Benett, Papp Olivér (5), Poór Boldizsár, Rajos Ádin, Sömenek Bálint, Tóth Dávid, Vígh Olivér öszszetételű kerettel vívták meg a tornát (zárójelben a szerzett gólok száma). A Hujber Gábor és Balogh Bence irányította fiúk háromszor nyertek és egyszer ikszeltek, így 10 pontot gyűjtve hódították el a serleget.

Az U10-esek (2012-es születésűek) között a Biegner Dániel és Lengyel Miklós vezette Sóvári Dávid – Jáger Noel (1), Lengyel Ágoston (4), Németh Levente (2), Novák Barnabás, Novák Bence (1), Pető-Takács Botond, Szovák Noel, Varga Vince (1), Wilcsek Roland összetételű Lurkó-keret képviselte Magyarországot. A 18 perces mérkőzéseken a gyerekek 2-2 győzelemmel és döntetlennel (utóbbiakat az egy évvel idősebb az FC Stadlau ellen érték el) és sokkal jobb gólkülönbséggel végeztek az élen.

Az U12-esek (2010-es születésűek) küzdelemsorozatában hat csapat szerepelt. A mecscsek 12 percig zajlottak. Az ellenfelek bécsi, illetve alsóausztriai együttesek voltak. Kálócz Zsolt a Schepanszki Noah – Bangó Benedek, Kraller Noel, Lajos Patrik, Molnár Bálint, Németh Noel, Pék Zalán (2), Pencz Milán, Szakács Beni (2), Székely Máté, Széplaki Sára, Takács Dominik (3) összetételű kerettel szerepelt a tornán. Az öt találkozón öt győzelem és egy döntetlen volt a mérleg, így 13 ponttal, fölényesen diadalmaskodott a Lurkó.

– Nagyon szép környezetben, jól szervezett tornán vehettünk részt, ami tökéletesen illeszkedett a felkészülésünkbe. Mind védekezésben, mind támadásban mindegyik korosztályunk jól oldotta meg a játékhelyzeteket, így mindhárom tornagyőzelmünk teljesen megérdemeltnek mondható – foglalta össze a látottakat Biegner Dániel, a Lurkó UFC gyermekszekció-vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában