jótékonykodtak

2021.08.30. 07:00

Idén is megmozdult Kőszeg – Harminc meccset rendeztek a 12. Jurisics Kupa bokszgálán

A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület pénteken és szombaton rendezte a 3. Mozdulj Kőszeg Honvédelmi és Sportnapot – a jótékonysági rendezvényen a Kőszegi Beteg Gyermekekért – Myrtill Alapítványon keresztül Keresztes Vida gyógyulását segíthették az eseményre kilátogatók.

Tóth Gábor

A két nap során színes programok várták az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt. Pénteken sportági bemutatókon ismerkedhetett meg a közönség a kötélugrás, a kickbox, a dzsúdó, a karate és az ökölvívás világával, a napot a BE-JÓ tűztáncosai zárták. Szombaton már reggel benépesült a város főtere, ahol Erdei Zsolt amatőr és profi ökölvívó-világbajnok tartott be melegítést 103 főnek – akik a jótékonysági futáson vettek részt. A célba érkezést követően csak egy szusszanásnyi idejük maradt a résztvevőknek, és már kezdődött is a kvízjáték, amelynek során a várost és sportot érintő kérdésekre helyesen válaszolók apró ajándékokat kaptak.

Délután pedig kezdetét vette a 12. Jurisics Kupa nemzetközi ökölvívóverseny, amelyen két nemzet ökölvívói csaptak össze 30 mérkőzés során – kezdetben az Írottkő Hotel aulájában, majd a főtéren. A házigazda Fitt-Box Ökölvívó Egyesület színeit 14 versenyző képviselte a megmérettetésen. A korosztályos és a felnőtt bunyósok is szépen helytálltak. Izgalmas, minőségi mérkőzéseket láthattak a sportág kedvelői. A legtechnikásabb versenyzőnek járó különdíjat egy rendkívül színvonalas összecsapás után Hámori Luca kapta meg.

A legharcosabb ökölvívónak járó elismerést egy kemény verekedés után Buza Rafael érdemelte ki. A legjobb hazai bunyós pedig az ifjú kiválóság, Kiss Áron lett. Este véget ért az adományozás, és lezárult a licit a Gedó György, Balzsay Károly és Erdei Zsolt által dedikált bokszkesztyűre is. A két nap alatt 373 ezer forint gyűlt össze Keresztes Vida gyógykezelésére. – Köszönjük mindenkinek, aki jelen volt, segített és velünk sportolt. Nélkülük nem sikerülhetett volna a jótékonysági rendezvényünk! – összegzett Varsányi Áron, a Fitt-Box vezetője.

Kiemelt képen: Hámori Luca, Buza Rafael és Kiss Áron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában