Bakancsban, csónakban

2021.08.19. 07:00

Idén is nagy sikert aratott a Körmendi Vándortábor

Idén is felejthetetlen élményben volt részük azoknak, akik a Körmend Vándortábor tagjaként bakancsban és csónak kal bejárták Dél-Zalát.

Tóth Gábor

A Körmendi Vándortábor tagjai 2020-ban a Zselicet járták be. A táborozók idén Magyarország egy újabb tájegységének a megismerését tűzték ki célul maguk elé. Az Országos Erdészeti Zrt. és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség együttműködésének, támogatásának köszönhetően ezúttal egy különleges, kombinált útvonalat tervezett meg Baranyai Sándor túravezető. A túrát négy általános iskola (Olcsai, Somogyi, Kölcsey, Brenner), és öt középiskola (Kölcsey Ferenc Gimnázium Körmend, Kanizsai Dorottya Gimnázium, Nagy Lajos Gimnázium, Vörösmarty Mihály Gimnázium Szentgotthárd, Győr) diákjai teljesítették.

A program első három napján a táborozók a Mura partjától néhány méterre felállított sátrakban töltötték az éjszakákat. Az első napon 13 km gyaloglással nyitottak, majd két nap evezés következett a Murán és a Dráván a Mura Rafting Vizitúra Egyesület 8-9 fős hajóival, 33 folyamkilométeren keresztül. Belefért azért öt-hat fürdés is a programba. Az evezést követően a Budafai Arborétumban kialakított nomád táborhely adott otthont a csoportnak. Zöld környezet, csend, lavórból fürdés, szabad ég alatti alvás fogadta a „vándorokat”. A hátralévő napokon Csömödéren szállt meg a csapat. Innen kiindulva a túrázók meglátogatták többek között Bázakerettye strandját, utaztak a Csömödéri Állami Erdei Vasúttal, esőben, sárban küzdöttek le távokat, sétáltak a 200 éves vétyemi ősbükkösben – ahol elveszett a térerő. A zárónapra is maradt egy „gyenge” 5 km-es túra.

– A túrázók harcoltak a szúnyogok hadával, ütötték egymás hátán a böglyöket a csónakokban, láthatták, ahogyan a Dráva belefolyik a Murába – összegzett Baranyai Sándor túravezető, főszervező. – Olyan természeti közegben jártak-keltek, amit látni kell, és elmesélni nehéz, sőt lehetetlen. A hétnapos túra egyébként jól előkészített táborhelyszíneket, remek étkezési lehetőséget biztosított a résztvevőknek. Nem vitás: 2022-ben is kijelölünk magunknak egy újabb útvonalat!

Kiemelt képünkön: Összeszokott brigáddá kovácsolódott a csapat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában