gurulás után csúszás

2021.08.03. 07:00

Nincs megállás a szombathelyi korisoknál

Alig ért véget a portugáliai görkorcsolya- Európa-bajnokság, máris újabb feladat várt a Szombathelyi Sportiskola-Savaria Speedskating Team sportolóira, ugyanis Németországban, Inzell városában jégkorcsolya-edzőtáborban vettek részt.

Tóth Gábor

Mercs Abigél közvetlenül a jól sikerült portugáliai Európa-bajnokság után, Sipos János egy nappal később csatlakozott az Inzellben edzőtáborozó magyar jégkorcsolya-válogatotthoz. Tóth Attila tanítványai a junior nemzeti csapat tagjaként dolgoztak, akárcsak két klubtársuk, Bödei Bálint és Szélinger Benjamin. Nem mellékesen a gyorskorcsolya-válogatott olimpiai kerete is Németországban készült, Bejczi Botonddal a soraiban – aki igyekszik minél jobb formába lendülni, ugyanis szeretné magát kvalifikálni a téli olimpiára.

Az edzőtábor nagyszabású nemzetközi versennyel zárult a juniorok számára, a legjobbak jogot szerezhettek a Világkupán és világbajnokságon való részvételre! Bödei Bálint a korábbi időszakban három távon már kvalifikálta magát a világkupára – a világbajnokságra egyelőre még nem jutott ki. Két távon állt rajthoz a jégen, 500 m-en csak századokkal maradt el egyéni legjobbjától, viszont 1500 m-en egyéni rekordot korcsolyázott. Szélinger Benjamin nem tudta teljesíteni a világkupa-szintidőt – de már csak tizedek hiányoznak hozzá. Ezúttal 500 és 1500 m-en csatolt korcsolyát: 500-on bukott, 1500 m-en viszont egyéni csúcsot korcsolyázott.

Sipos János 500 m-en már rendelkezett világkupa-kvalifikációval, de a többi távján sincs már messze tőle. 500 m-en nem tudta megjavítani korábbi idejét, de 1500 m-en három másodperccel jobb eredménnyel ért célba, új egyéni rekordot korcsolyázott. Mercs Abigél három távon már korábban kvalifikálta magát a junior világkupára és a junior világbajnokságra – ráadásul 1500 m-en országos junior csúcstartó. A görkocsolya-Eb ötödik helye után ezúttal is remekelt: 3000 m-en nemcsak saját egyéni rekordját döntötte meg, hanem 4:26,70-es idejével új országos junior csúcsot korcsolyázott – így már két távon vallhatja magát magyar csúcstartónak.

– Nem állunk le, dolgozunk tovább, az elkövetkező időszakban ugyanis keressük azokat a nemzetközi versenyeket, ahol még lehet világkupa-, világbajnoki szintidőt korcsolyázni – jelezte Tóth Attila, a Szombathelyi Sportiskola-Savaria Speedskating Team edzője. – Kiemelném Mercs Abigélt, aki nagyszerű szezont fut, nagyon várjuk a világkupát, a vb-t.

Kiemelt képen: Balról Szélinger Benjamin, Bödei Bálint, Mercs Abigél, Sipos János és Tóth Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában