labdarúgás

2021.08.03. 07:00

Rangos nemzetközi tornán vettek részt az Illés Akadémia-Haladás növendékei

A csehországi tornán negyedik helyen végzett az Illés Akadémia-Haladás U16-os labdarúgócsapata.

Pum András

Hosszú idő után ismét nemzetközi tornára utazhat az Illés Akadémia egyik korosztályos labdarúgócsapata. Július végén a dél-morvaországi Ondreje Voríska-emléktornán vesz részt az Illés Akadémia U16os gárdája. A torna szervezője a cseh első osztályú 1. FC Slovácko volt. A viadalon – a felvidéki Zsolna és Trencsén kényszerű visszalépése miatt – öt cseh csapattal küzdött meg Németh Richárd és Körhöcz György együttese. A helyezésekről körmérkőzések döntöttek. A tornának Ratíškovice település adott otthont, egy mérkőzés 2×20 perces volt.

A torna első napján az FK Teplice ellen nyertek a zöld-fehérek (2-1, gólszerzők: Kopácsi Áron, Horváth Arnold), a Baník Ostravától (2-3, gólszerzők: Katona István duplázott) és a Sigma Olomuctól (0-4) viszont kikaptak. Második nap ismét győzelemmel indítottak az akadémisták az FC Fastav Zlín (2-1, gólszerzők: Wolf Gergő, Katona István) ellen, majd az 1. FC Slovácko ellen döntetlennel (1-1, gólszerző: Lehel Roland) zárták a tornát. A megszerzett hét pont – roszszabb gólkülönbségük miatt – a negyedik helyre volt elegendő, az emléktornát veretlenül a Sigma Olomuc nyerte.

– Nagyon hasznos, színvonalas tornán vettünk részt, szakmailag és mentálisan is fontos volt ez a hosszú hétvége mindnyájunk számára. Tetszett, hogy férfiasan álltunk bele ebbe a két mérkőzésnapba – abszolút rendben voltunk. Az előrejátékban viszontláthattam a saját futballunkat, tudtunk labdát birtokolni, egy találkozó kivételével mindig rúgtunk gólt. Összességében elmondhatom: remekül szolgálta a felkészülésünket a csehországi torna – összegzett elégedetten Németh Richárd vezetőedző.

Az Illés Akadémia-Haladás U16 kerete: Molnár-Végh Marcell és Németh Hunor, Balikó Ádám, Baranyai Noel, Bodrogi Bence, Bonchis Olivér, Csörnyei Zsombor, Deme Sebő, Horváth Arnold, Katona István, Koósz Raul, Kopácsi Áron, Kopácsi Balázs, Lehel Roland, Sabia Rocco, Smeringa Erik, Takács-Földes Olivér, Wolf Gergő.

Kiemelt képen: Az Illés Akadémia-Haladás U16 csapata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában