négy vasi érem

2021.08.26. 07:00

Remekeltek a SZAK-Sportiskola fiatal asztaliteniszezői

A Szombathelyi AK-Sportiskola asztaliteniszezői két arany-, és egy-egy ezüst- illetve bronz érmet szereztek a Budapest Bajnokságon.

Pum András

Fotó: VN/SZAK-Sportiskola

Utoljára egy évvel ezelőtt rendeztek országos ranglistaversenyt, azóta a Covid miatt sorra maradtak el a versenyek – így a Budapest Bajnokság is. Az idei évadnyitó Budapest Bajnokságot a BVSC csarnokában rendezték. A fiatalok négy korosztályban – U11es U13-as, U15-ös, U19-es lány és fiú – álltak asztalhoz. Megyénket a Szombathelyi AK-Sportiskola, a Celldömölki VSE-Future FM és a Büki TK sportolói képviselték.

Az U11-es korosztályban a fiúknál a SZAK-Sportiskola versenyzője, Gergely Márk és a büki Torkos Domonkos állt asztalhoz. A két vasi magabiztosan nyerte a meccseket a 32-es főtáblán, majd a legjobb négy közé jutásért egymás ellen játszottak. Itt a szombathelyi játékos 3-0-ra nyert, a fináléban pedig a székelyudvarhelyi Toró Dávidot 3-1-re verte, így esélyeshez méltóan nyerte meg korosztályát.

Az U13-as fiúknál Ölbei Barnabás és Németh Bence (Celldömölk), Gergely Márk, Poór Balázs, Szarka Gábor (valamennyi SZAK-Sportiskola) jutott a 32-es táblára. A celliek az első körben, Szarka Gábor pedig a 16 között búcsúzott. A finálé szombathelyi házi döntőt hozott, Gergely Márk klubtársával, Poór Balázzsal csapott össze. Mint mindig, ezúttal is nagy csatát vívtak egymás ellen, amit ezúttal Gergely Márk nyert meg 3-2-re.

Az U13-as lányoknál Szeli Fruzsina (Bük) került a főtáblára, az első fordulóban búcsúzott. Az U15-ös serdülő fiúk mezőnyében Poór Balázs, Horváth Gábor (SZAK-Sportiskola) és Gőgös Martin (Celldömölk) jutott a főtáblára. Gőgös és Horváth a legjobb 16 közé jutásért, Poór pedig a negyeddöntőben búcsúzott.

A párosoknál Németh Bence, Ölbei Péter mellett Horváth Gábor és Poór Patrik, a Németh Ákos– Torkos Domonkos kettős mellett Gőgös Martin és Szarka Gábor képviselte megyénket, utóbbiak más klubban szereplő versenyzővel játszottak párost. Közülük a Gergely–Poór duó jutott legtovább, szerepelt a legjobban: a szombathelyiek bronzérmet szereztek.

Az U15-ös lányoknál a büki Orovecz Diána kvalifikálta magát a főtáblára, ahol a legjobb 16 közé jutásért vívott meccsen kapott ki.

Az U19-es fiú páros mezőnyében Orosz Kolos, Pál Barnabás (Bük), Gergely Márk, Poór Balázs került a főtáblára, mindkét vasi duó a 16 közé kerülésért búcsúzott. A Szombathelyi AK-Sportiskola versenyzői tehát Gergely Márk révén két aranyérmet szereztek, Poór Balázs egy ezüstöt és a Gergely-Poór páros egy bronzot gyűjtött be.

Kiemelt képen: Gergely Márk(1) és Poór Balázs (2) is remekül szerepelt a fővárosban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában