Frissen Vasból

2021.09.07. 20:00

A St. Pölten elleni edzőmeccsen végre felavathatta új mezét Guzmics Richárd

Guzmics Richárd hét év után futballozott ismét Haladás- szerelésben. A 27-szeres válogatott védő tudja, nem könnyű a mostani csapatba bekerülni.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

A nyáron a Haladáshoz viszszatért Guzmics Richárd a pénteki, St. Pölten elleni felkészülési mérkőzésen lépett először pályára zöld-fehérben azóta, hogy Szombathelyre igazolt. A 27-szeres válogatott védő a szokott helyén, a védelem tengelyében futballozott – nyugodtan mondhatjuk, nem látszott játékán a hosszú kihagyás. Guzmics legutóbb ugyanis még a Mezőkövesd színeiben, a tavaly augusztus 29-i, Paks elleni bajnokin lépett pályára. Azaz majdnem napra pontosan egy éve.

– Utoljára hét éve futballoztam a Haladásban, ráadásul ebben az új stadionban még nem játszottam, úgyhogy nagyon jó érzés volt pályára lépni – mondta Guzmics Richárd. – Persze az igazi nézők előtt lett volna visszatérni, de ez egy edzőmérkőzés volt. Ami a teljesítményemet illeti, próbáltam irányítani a csapatot, több felállást is gyakoroltunk, voltak szép akcióink, voltak lehetőségeink is, szerintem a meccs elérte a célját, hiszen rengeteg fiatal kapott lehetőséget és látni, kikre lehet számítani a bajnokságban. Majdnem fejeltem egy gólt, jó lett volna ha bemegy, de ha most nem sikerült, majd bemegy a bajnokin. Az utolsó percekben beszéltem a vezetőedzővel, mondta, hogy maradjak elöl. Jött egy jó beadás jobbról, belefejeltem, sajnos pár centivel mellé ment. De a meccsen egyébként is volt több lehetőségem, de vagy rossz ütemben ugrottam fel vagy hosszabb volt a labda és nem tudtam jól megfejelni.

Nagyon örülök annak is, hogy nyolc hónap után végre valahára megjött a játékengedélyem. Az esélyeim? Reálisan nézve ez a csapat nagyon jól játszik, a védelem nagyon jól össze van rakva, én pedig próbálom a társaimat segíteni az edzéseken. De persze bízom benne, hogy most már ott lehetek a keretben, és ha a mester kezdőként vagy csereként számít rám, akkor a kapott játékpercekben mindent megteszek, hogy maximálisan segítsem a Haladást.

Kiemelt képen: Guzmics Richárd jó játékkal tért vissza a Haladásba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában