Remeklő szombathelyiek

2021.09.23. 17:49

A SZAK-Sportiskola asztaliteniszezői négy érmet szereztek az ifjúsági ob-n

Négy érmet szereztek a Szombathelyi AK-Sport­iskola asztaliteniszezői az Országos Utánpótlás Bajnokságon.

Pum András

Négy napon keresztül Bükön szerepeltek az ország legjobb utánpótláskorú versenyzői, a Büki TK szervezésében került sor az Országos Utánpótlás Asztalitenisz Bajnokságra, a Bükfürdő Kupára. Megyénket a házigazda Büki TK, valamint a Szombathelyi AK-Sportiskola és a Celldömölki VSE-Swie­telsky Future FM fiataljai képviselték. A lány és fiú asztaliteniszezők U11-es, U13-as, U15-ös, U19-es korosztályban, egyéniben és – U15-ben és U19-ben – párosban álltak asztalhoz.

Az U11-es fiúknál a 32-es főtáblára a vasiak közül Gergely Márk (Szombathelyi AK-Sport­iskola) kvalifikálta magát. A tehetséges játékos egészen az elődöntőig jutott, ahol a későbbi győztes Szabó Lénárd (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) bizonyult jobbnak nála. Gergely így bronzéremmel zárt. A lányoknál megyénk asztaliteniszezői közül Vass Borbála (SZAK-Sportiskola) a nyolcaddöntőben búcsúzott. Az U13-as fiúk mezőnyébe Gergely Márk, Szarka Gábor, Poór Balázs (SZAK-Sportiskola), Ölbei Barnabás, Németh Bence (Celldömölk) került. Remekeltek a vasiak, ugyanis Gergely, Szarka és Poór is a legjobb négy közé jutott.

A döntőben Gergely 3:1-re verte klubtársát, Poórt, a bronzérmet Szarka szerezte meg. A lányoknál a büki Szeli Fruzsina jutott a főtáblára, a legjobb 16 közé kerülésért vívott meccsen búcsúzott. Az U15-ös, azaz serdülő fiúknál négy SZAK-os, Gergely Márk, Szarka Gábor, Poór Balázs és Horváth Gábor jutott a főtáblára. A legjobban Gergely szerepelt, aki a négy közé jutásért vívott párharcban maradt alul, még­pedig a végső győztes Szán­tosi Dávid ellen.

A serdülő párosok mezőnyében a vasiak közül a Horváth Gábor-Poór Patrik, Gergely Márk-Poór Balázs, Ölbei Barnabás-Németh Bence duó jutott a főtáblára, illetve Gőgös Márton soproni, míg Szarka Gábor győri partnerével kvalifikálta magát a 32-be. A Gergely-Poór kettős a legjobb négy közé jutott, ahol azonban búcsúztak, de így is bronzérmet szereztek. A serdülő egyéni lányok mezőnyében Szeli Fruzsina és Orovecz Diána került a főtáblára, mindketten a 16 közé jutásért vívott meccsen estek ki.

A vegyespárosoknál a Poór Balázs-Szeli Fruzsina duó képviselte megyénket a főtáblán, ahol az első körben búcsúztak. A serdülő lánypárosoknál Kovács Korinna (Celldömölk)-Orovecz Diána (Bük) a 16 közé jutásért vívott csatában esett ki, míg Szeli Fruzsina nagykanizsai társával a negyeddöntőig jutott. Az U19-es (ifjúsági) fiúknál a büki Pál Barnabás jutott a főtáblára, a 16 közé már nem tudta kvalifikálni magát. A vegyespárosoknál – kanizsai hölgypartnerével – jutott a 32 közé, a 16 közé már nem jutott be. Az ifjúsági lányoknál Orovecz Diána-Kovács Korinna a legjobb 32 között búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában