Beharangozó

2021.09.25. 07:00

Az Alba vendégeként vív rangadót a Falco

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 2. fordulójában rangadót vív a címvédő Falco: szombaton 19 órakor a jó erőt képviselő Alba Fehérvár vendégeként lép pályára (M4 Sport+).

Tóth Gábor

20210417 Falco KC- EGIS Körmend kosárlabda mérkőzés, Szombathely, Szendi Péter, Vas Népe Keller kos

Fotó: Unger Tamás

A Falco KC a vendég Pécs elleni sima keddi győzelemmel kezdte a szezont, míg az Alba szerdán megszenvedett Pakson, de hosszabbítás után kicsikarta a győzelmet (106-104). A fehérvári csapat Pakson nem számíthatott sérült irányítójára, Jonathan Starkra, aki vélhetően a Falco elleni rangadót is kihagyja.

A tavalyi sikertelen szezon után egyébként az ötszörös bajnok (1997/1998, 1998/1999, 1999/2000, 2012/2013, 2016/2017) Alba a nyáron alaposan átalakult, a klubvezetés igyekezett megerősíteni a keretet – és nem titkoltan komoly célokat tűzött ki a csapat elé. A Székesfehérváron született, az Albát két részletben is erősítő, a csapattal két bajnoki címet nyerő Keller Ákos kulcs- embere a címvédő Falcónak, a Pécs elleni diadalból is a tőle megszokott megbízható teljesítménnyel, remek védőmunkával, valamint 12/3 ponttal vette ki a részét.

– A Pécs ellen felpörgött állapotban léptünk pályára – utalt vissza a szezonnyitó mérkőzésre a 32 esztendős válogatott center, Keller Ákos. – Feldobott minket, hogy hosszú idő után ismét tétmérkőzést játszhatunk, ráadásul nézők előtt, kiváló szurkolás közepette. Fokozta a hangulatunkat a mérkőzést megelőző kisebb ünnepség, amikor felhúzták az Arena Savaria mennyezetére a tavalyi bajnoki címünknek és kupagyőzelmünknek emléket állító zászlókat. Ilyen állapotban egyszerűen nem lehetett rosszul játszani. Ennek megfelelően remekül kezdtünk, és már az első félidőben eldöntöttük a mérkőzés sorsát. Ennek ellenére a folytatásban sem engedtünk ki, végig jó ritmust diktáltunk, végig kézben tartottuk az irányítást. Annak pedig külön örülök, hogy csapatként nyertünk, többen is tíz pont körül-fölött dobtunk, sok gólpasszt jegyzetünk – és mindenki kapott elég játék- lehetőséget.

– Természetesen az Alba elleni mérkőzés teljesen más lesz – tért át a soros feladatra Keller Ákos. – Az Alba sokkal komolyabb erőt képvisel, mint a Pécs, ráadásul idegenben kell megvívnunk egy rang- adót. A fehérvári csapat sokat erősödött tavaly óta, válogatott magyar játékosokat, minőségi légiósokat vonultat fel. Fizikális, kiélezett meccsre, szoros végeredményre számítok. Főleg ránk, centerekre vár kemény munka a palánk alatt – az Alba ugyanis erős, harcos, nagy darab játékosokkal operál magas poszton. Eddig egy mérkőzés zajlott le a bajnokságból, még nehéz megmondani, hogy melyik csapat milyen stílusban játszik. Az viszont feltűnt, hogy az Alba sok távoli dobással próbálkozik – több játékosa is remekül dobja a triplát. Erre a védekezésben mindenképpen fel kell készülnünk. Szeretnénk ismét nyerni – de még egyszer mondom, nehéz dolgunk lesz.

A 2. forduló további mérkőzései, szombat: ZTE–Kaposvár 18.00, Nyíregyháza–Kecskemét 19.00. Vasárnap: PVSK–DEAC 18.00, Paks–Szolnok 19.30. A Szeged–Sopron meccset november 3-án rendezik.

Kiemelt képünkön: Keller Ákos célozza a gyűrűt – stabilan jó teljesítményre képes a center

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában