egyre jobb formába lendülnek

2021.09.03. 07:00

Biztató eredményeket értek el a Gladiátorok, akik az év legfontosabb erőpróbája, a Liga Kupa előtt állnak

Két augusztusi versenyen is remekül szerepeltek a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület erős emberei.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Gladiátorok

Siófokon a Scitec Muscle Beach elnevezésű raw fekvenyomó és felhúzó versenyen vett részt a Szombathelyi Gladiátorok Sportegyesület öt tagja – mindannyian felhúzásban feszültek neki a súlyoknak.

– Elsősorban a rutinszerzés volt a cél, illetve szerettük volna éles helyzetben felmérni, hogy hol tartunk a felkészülésben. Az eredmények biztatóan alakultak, mindenki egyéni csúccsal fejezte be a versenyt. És ami még fontosabb, hogy a 15 fogásból csupán kettő lett rontott – összegzett Antal Zsolt klubvezető.

Varga Violetta Jessica (open, –67,5 kg) élete első felhúzó versenyén 100, 107,5,

majd 112,5 kg-ot teljesített – utóbbi egyéni rekord. Kategóriájában második helyen végzett. Horváth Krisztiánnak (ifjúsági, –90 kg) 240 kg volt a legjobb teljesítménye (egyéni rekord), amivel kategóriájában első lett, az abszolút rangsorban pedig második. Sallai Dominik (junior, –90 kg) ugyancsak 240 kilóig és szintén egyéni csúcsig jutott, bronzérmet szerzett. Horváth Ármin (junior, –110 kg) 200, majd 212,5 kg-ot teljesített, a 222,5 kg most soknak bizonyult, ezüstéremmel – és új egyéni rekorddal – tért haza. Tóth Árpád (open, –125 kg) három érvényes gyakorlatot mutatott be, 250, 260, majd 270 kilót húzott fel, kategóriájában másodikként zárt, mindhárom érvényes.

Ikrény a Cutler Beach elnevezésű rendezvények adott otthont – hat szombathelyi sportoló nevezett, mindannyian felhúzásban versenyeztek. – A pokoli meleg ellenére elég elfogadható eredményeket produkáltunk – jelezte Antal Zsolt. – Még közel három hetünk van felkészülni az évegyik legfontosabb versenyére, a Liga Kupára. Figyelnünk kell a formaidőzítésre! Varga Violetta Jessica (open, –67,5 kg) 110 kilót teljesített, begyűjtötte az aranyérmet.

Horváth Ármin (junior, –115 kg) 220 kg-ig jutott, első helyen zárt. Horváth Krisztián (ifjúsági, –100 kg) 240 kilóval kategóriájában és az abszolút rangsorban is a legjobbnak bizonyult. Sallai Dominik (junior, –90 kg) 245 kilóval, új egyéni csúccsal állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Árpád Tóth (open, +115 kg) új egyéni csúcsot jelentő 275 kilós teljesítménye az ezüstéremhez volt elegendő. Kiss Márk (open, +115 kg) a 290 kilóval megnyerte kategóriáját. Antal Zsolt (masters, –115 kg) 300 kg-ot húzott fel, amivel kiérdemelte az aranyérmet.

Kiemelt képen: A szombathelyi Gladiátorok csapata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában