Pályán az NB II.-es női csapatok

2021.09.29. 07:00

Csak az SZKKA kézisei nyertek

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 2. for- dulójában döntetlent ért el a Sárvár, kikapott a CVSE és meglepetésre a Bük is. Viszont az SZKKA II. győzelmet aratott.

Sütő Dániel

Fotós: BENKO SANDOR

Fotós: BENKO SANDOR

Celldömölki VSE–Veszprém Pannon SE 17-37 (6-19). Celldömölk, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés. Vezette: Gilitsch, Székely

CVSE: Tömő A. – Kazári R. 1, Szomorkovits L. 6, Szuhogyi L. 1, Szecsődi V. 5, Bagics T. 2, Győrvári G. 1. Csere: Balogh V., Geiger Cs. 1, Győrffy L., Marton H., Barabás H., Pup S., Gyurák R., Imre R. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A mérkőzés a vendégek góljaival indult. A CVSE rendre hibázott, a Veszprém ezt kihasználva nagy előnyt szerezett, amit a mérkőzés hátralévő részében tovább növelt. Végül a több kulcsjátékosát nélkülöző Cell nagyarányú vereséget szenvedett el.

Sárvárfürdő Kinizsi–BDSE Nemesvámos 28-28 (12-15). Sárvár, 200 néző NB II.-es női kézilabda-mérkőzés. Vezette: Bán-Farkas, Miksó

Sárvár: Varga – Vajda 10, Jenőfi 4/1, Barcza 5/3, Soós, Cser 1, Szemes 3. Csere: Jurik, Lőrincz (kapusok), Horváth I. 1, Bognár 2, Horváth E.1, Gerencsér 1, Nyári, Szekeres, Dávid. Edző: Pupp Adél.

Az első negyedórában fej fej mellett haladtak a csapatok, ezt követően azonban a gyors kézilabdát játszó vendégek egy 5-0-s sorozatot produkálva elléptek. A Sárvárfürdő nem adta fel, és ledolgozva hátrányát, megfordította a mérkőzést. A Kinizsi tartotta előnyét az utolsó utáni pillanatig, amikor egy időn túli hetessel egyenlíteni tudott a Nemesvámos.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–KK Ajka 35-29 (16-14). Szombathely, egyetemi csarnok, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés. Vezette: Gyalog, Szűcs

SZKKA: Németh, Christe (kapusok), Biró 7, Káli 2, Juhász, Ihász, Vincze, Gombás, Marton 1, Lakatos 1, Kadlicsek 3, Szmolek 4, Papp 2, Kuglics, Forgács 13, Mersich 2. Edző: Skoda Bence.

A mérkőzés első negyed­órájában ugyan a vendégek irányították jobbára a játékot, majd a második félidőben megrázta magát a hazai csapat és végül 6 góllal múlta felül a vendég ajkaiakat.

SZESE Győr–Büki TK 35-32 (18-14). Győr, Egyetemi Csarnok, 80 néző NB II.-es női kézilabda-mérkőzés. Vezette: Bercza, Kiss A.

Büki: Szalai, Szűcs – Gősi 5, Kelemen 2, Marton 1, Megyeri, Tar-Pukler 12, Szabó D. 8, Szabó N., Szabó R., Szekér, Tóth 4, Tamási. Edző: Baranyai Enikő.

A találkozó egészen az 53. percig nyílt volt, ám ekkor – a korábbiakhoz hasonlóan – ismét sokat hibázott a Bük és a SZESE lelkes végjátékkal otthon tartotta a két pontot, a forduló meglepetését okozva ezzel.

Kiemelt képünkön: Vajda Virág tíz góllal segítette a Sárvárt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában