Alaposan átalakult a keret

2021.09.09. 07:00

Dunaújvárosban kezdi a szezont az SZKKA női kézicsapata

A hétvégén rajtol az NB I.-es női kézilabda-bajnokság új, 2021/2022-es szezonja – a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia teljesen átalakult kerettel vág neki a pontvadászatnak. Az SZKKA szombaton 17 órakor a Dunaújváros vendégeként kezdi a szezont.

Sütő Dániel

Kívülről lehet, hogy karcosnak tűnt az előző bajnokság a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia szempontjából, Marosán György viszont sikeresnek ítéli a 14 megszerzett pontot – és ezzel együtt a bennmaradást. A női élvonalbeli kézilabdacsapat mestere viszont már nem ennyire elégedett a felkészüléssel. Mint mondta, alig akadt olyan hét, hogy teljes létszámban tudott edzeni a csapat, így aztán nem is sikerült a kívánt tempóban fejlődnie a keretnek. Kis túlzással élve a bajnoki rajtra is az orvosi stáb rakja össze a Dunaújvárosban pályára lépő csapatot.

– Voltunk már sokkal jobb állapotban is, de ez csak az első meccs lesz, amit rengeteg követ még. Nem tudok mondani esélyeket, de ha a mai csapattal kellene kiállnunk, akkor nagyon kevés esélyünk lenne a DKKA ellen. Nagyon bízom abban, hogy a mérkőzésre felépül Stosic és Borba, de ami jelen pillanatban a legnagyobb érvágás, az Horilszka hiánya, hiszen ő a csapat legeredményesebb támadó játékosa, nem mellesleg a védelem egyik oszlopa. Ideális esetben október közepére épülhet fel teljesen – fogalmazott Marosán György, az SZKKA vezetőedzője.

Elég nagy játékosmozgás volt nyáron a szombathelyiek háza táján. Orbán Adrienn és Biljana Bandelier visszavonult, távozott továbbá Varga Nikolett, Franka Ramóna, Marija Agbaba, Wald Kíra és Mayer Szabina.

Érkezőkben sincs hiány: a szerb Katarina Stosic (átlövő), a horvát válogatott Kris­tina Prkacin (átlövő), a szlovén válogatott Aneja Beganovic (beálló) és a brazil korosztályos válogatott Ana Luiza Aguiar Camelo Borba (jobbszélső) is SZKKA-mezt ölt. Az utánpótlásból felkerült a felnőttkeretbe Szmolek Apollónia, Forgács Viktória, Christe Dalma és Papp Petra. Valamint a klub leigazolta az NB I./B-s Pénzügyőr SE csapatától a 18 éves, szlovák junior válogatott Zsákovics Sárát.

A tréner elmondta, idén is a biztos bennmaradás a legfőbb cél, de vágyakoznak annál feljebb is a tabellán. Ha a tavalyi 14 pontot sikerül hozni a hamarosan kezdődő szezonban is, azzal már nagyon elégedett lenne a szombathelyi lányok mestere. Hozzátette: a két új feljutó – Vasas és Budaörs – komoly ellenfelek lesznek, de kis szerencsével mindegyik fogható.

Marosán György szerint az új idényben is a Győr, FTC kettőse uralja a mezőnyt, mögöttük a Debrecen és a Siófok csatázhat a dobogóért, valamint az élmezőny tagja lesz jó eséllyel az MTK és a Vác is. A tabella második felében óriási tülekedés várható.

Ha Dunaújváros–SZKKA, akkor szoros, igen idegőrlő meccs­re lehet számítani már a bajnokság első fordulójában – legalábbis az elmúlt évek statisztikája alapján. A DKKA csapatának gerince együtt maradt, sőt, remek képességű külföldi játékosokat sikerült igazolniuk. Szombathelyi oldalon minden attól függ, mit határoz az orvosi stáb. A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik a dunaújvárosi Városi Sportcsarnokban.

Kiemelt képünkön: Katarina Stosic szerepeltetése is az orvosi stábtól függ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában