tenisz

2021.09.02. 07:00

Győzelmek, kitüntetések – Mozgalmas napokat élnek a Kőszegi SE teniszezői

Mozgalmas és igen eredményes időszakot tudhat maga mögött a Kőszegi SE teniszszakosztálya.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Kőszegi SE

Augusztus huszadikán rendezték meg a Szent István Kupa I. kategóriás országos szenior teniszversenyt Balatonfüreden. A 165 versenyzőt felvonultató tornán Kokovai Marianna Gina női egyes kategóriában második helyezést ért el, míg párosban Péczely Évával begyűjtötték az aranyérmet. A Kőszegi SE szuperligás csapatának játékosa, Bartakovics Marcell két I. osztályú országos pénzdíjas versenyen is remekül szerepelt a napokban: előbb a balatonboglári Garrone Kupát, majd a székesfehérvári Bregyó Kupát is megnyerte.

A kőszegiek teniszezője mindkét versenyen nagyon komoly diadalokat aratott, ugyanis nálánál előbbre rangsorolt, Davis Kupa-keret-tag játékosokat is legyőzött A szuperligás csapathoz kapcsolódó hír még, hogy a gárda két meghatározó fiatal, tehetséges játékosa – Vörös Máté és Kéki Márk – a napokban utazott el az Amerikai Egyesült Államokba, ahol egyéves egyetemi teniszösztöndíjjal készülnek a jövő évi versenyekre.

Az augusztus 20-a alkalmából rendezett városi ünnepségen a Kőszegi SE teniszszakosztálya Kőszeg város Európai Kapcsolataiért díjat vehetett át Básthy Béla polgármestertől – Koltay Árpád képviselte a rendezvényen a szakosztályt. Ugyanezen ünnepségen Tóth Szilárd, a szakosztály tagja Kőszeg Város Önkormányzatának Kitüntető Oklevelét kapta.

A teniszszakosztály júliusban és augusztusban a kőszegi pályákon három turnusban egyhetes, egész napos tenisztábort szervezett – melyen minden alkalommal harmincnál több gyermek vett részt. A népszerű és sikeres nyári táborokat – Lipták János vezetésével – szakképzett edzők tartották.

Kiemelt képen: Kokovai Marianna Gina és Péczely Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában