Torna

2021.09.26. 15:04

Hungarian GP – Öt magyar érem Szombathelyen

Két arany-, egy ezüst- és két bronzérem a Hungarian GP első döntős napján. A Szombathelyen zajló 14 nemzet tornászait felvonultató magyar nagydíjon Kovács Zsófia aranyérmes lett felemáskorláton, akárcsak Bácskay Csenge, aki ugrásban győzött. Székely Zója – a Mersinben megrendezett Európa-bajnoksághoz hasonlóan – felemáskorláton Kovács Zsófia mögött ezüstérmes lett, míg a férfiaknál Mészáros Krisztofer két bronzérmet gyűjtött be, miután talajon és lólengésben is harmadikként végzett.

vaol.hu

Fotó: MATSZ/Freschli József

Kovács Zsófia az eredményhirdetés után elmondta, örül, hogy ezúttal is Székely Zójával állhattak egy dobogón, a leugrás miatt azonban csalódott. „Sikerült egy viszonylag tiszta gyakorlattal előrukkolnom, azonban a leugrás miatt most bosszankodom egy picit, ugyanis az egyszerűbbet produkáltam” – mondta a tokiói olimpikon.

Székely Zójának az Eb jutott eszébe a szombathelyi eredményhirdetésről. „Örülök, hogy ezúttal is Zsófi mögött végeztem, remélem, egyszer majd én is hasonló pontszámokkal tudok szerepelni egy nemzetközi versenyen” – mondta Székely Zója.

Fotók: MATSZ/Freschli József

Bácskay Csenge úgy látja a bemelegítés után sikerült lehiggadnia. „Sikerült megnyugodnom a fináléra, a bemelegítést ugyanis elrontottam. Jó volt hazai környezetben győzni” – tudtuk meg Bácskay Csengétől.

Mészáros Krisztofer kétszer is dobogóra tudott állni. „Talajon jó gyakorlatot sikerült bemutatni, voltak kisebb hibák, a lólengéssel viszont elégedettebb vagyok. Folytatás holnap, amikor újabb két döntő vár rám” – összegzett Mészáros Krisztofer.

A Hungarian GP zárónapján a fiúk ugrásban, korláton és nyújtón döntőznek, a lányoknál pedig talajon és gerendán avatnak győztest.

Eredmények:

Nők

Felemáskorlát

  • Kovács Zsófia 14.400
  • Székely Zója 13.650
  • Ugrás

  • Bácskay Csenge 13.775
  • Férfiak

    Talaj

    3. Mészáros Krisztofer 14.250

    6. Dobrovitz Ádám 11.500

    Lólengés

    3. Mészáros Krisztofer 14.300

    Gyűrű

    5. Tomcsányi Benedek 13.250

    Részletes eredmények:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában