Kiadták magukból a maximumot

2021.09.27. 07:00

Jól harcolt Siófokon, de kikapott az SZKKA NB I.-es női kézilabdacsapata

Az NB I.-es női kézilabda-bajnokság 3. fordulójában a Siófok vendégeként szenvedett vereséget a Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I.-es női kézicsapata.

Tóth Gábor

Szkka-Vác kézilabda, 20210127_ut,, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Põdör Rebeka

Fotó: Unger Tamás

Mindkét csapat két vereséggel nyitotta a szezont – de ezúttal a bombaerős keretet felvonultató, 2019-ben EHF Kupa-győztes Siófok lépett pályára esélyesként.

Siófok KC–Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 38-33 (23-18). Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok, 300 néző, NB I.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bóna, Földes.

Siófok: Csapó Kincső – Such 1, Kiss N. 4, Lakatos R. 5, Jezic 5, Holta 3, Wald 3. Csere: Herczeg L., Vojnovic (kapusok), Janjusevics 3, Szarková 6, Lapos 1, Sirián 1, Böhme 6, Puhalák. Edző: Danyi Gábor.

SZKKA: Tomasevics – Kadlicsek 3, Pődör R. 11, Sztosics 4, Prkacin 8, Szendrei 3, Csire 1. Csere: Balog J. (kapus), Szmolek 2, Virág N., Forgács V. 1, Borba. Edző: Marosán György.

Kiállítások: 6, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/2.

A hazaiak kezdtek jobban, pontosabban megléptek (4-1). Kihagyott helyzetekkel, eladott labdákkal segítette ellenfele dolgát az SZKKA – átrohant a szombathelyi csapaton a Siófok. Már 7-2-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző, amikor Marosán György edző időt kért. Használtak a tanácsai, magához tárt a vasi alakulat, Pődör Rebeka góljaival kezdett zárkózni (10-7). A folytatásban felváltva estek a gólok. Ugyan a siófok vezetett, de az SZKKA ott loholt ellenfele nyomában (18-15). Az első félidő hajrájában kettős emberhátrányba került az SZKKA, ezt kihasználta, büntette a Siófok, így a szünetre ötgólos vezetéssel vonulhatott.

A második félidőben sem változott a forgatókönyv: az SZKKA jól küzdött, többször felzárkózott, a Siófok pedig rendre újított, ismét meglépett. Kiélezett meccset vívtak a felek, tíz perccel a vége előtt csak 32-30-ra vezetett a sokkal esélyesebb, jobb erőt képviselő házigazda. De a hajrát jobban bírta a hosszabb kispaddal rendelkező házigazda, és kicsikarta a győzelmet.

Danyi Gábor: – Örülök, hogy megszereztük az első győzelmünket. Jól kezdtünk, de nem tudtunk elhúzni, hiába volt rá többször is lehetőségünk. Jól tartotta magát a Szombathely, nem adta fel.

Marosán György: – Ismét kiadtuk magunkból majdnem a maximumot. Jól harcoltunk, de sok energiánkat felemésztette, hogy rendre vissza tudjunk zárkózni – egy pillanatra nem adtuk fel.

Kiemelt képünkön: Pődör Rebeka nagyot küzdött, nagyot játszott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában