röpködtek a pofonok

2021.09.07. 07:00

Kick-box: hat aranyérmet zsebeltek be a vasiak az országos bajnokságon

A Controll Sportegyesület szervezésében az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnoka adott otthont az idei kickbox light-contact és kicklight felnőtt és mastera magyar bajnoki döntőnek.

Tóth Gábor

A verseny egyben válogató is volt az októberi jesolói WAKO kick-box világbajnokságra – a magyar bajnokok szereztek válogatott tagságot, egyben vb-kvalifikációt. A koronavírus-járvány megrostálta a mezőnyt, de így is 17 klub több mint száz versenyzője érkezett Szombathelyre. A szombathelyi, vasi színeket a házigazda Controll SE és az Agrobio Classic Kick-Box Club sportolói képviselték. A Controll SE kick-box szakosztályának versenyzői nagyszerűen szerepeltek.

A felnőtt válogatott, vb-ezüstérmes Szmolek Emánuel (–84 kg) a súlycsoportváltás ellenére is biztos versenyzéssel nyert light-contact és kick-light szabályrendszerben is. Masters korosztályban Némethné Mórocz Henriett (–65 kg) becsülettel helyt állt, mindkét kategóriában ezüstérmes lett. Dancsó Zoltán (masters, –94 kg) több évtizedes versenyrutinjának köszönhetően könynyedén hozta a bajnoki címet, technikailag magasan a mezőny fölé nőtt kick-light kategóriában. Bertalan Gábor Péter (masters, –63 kg, kick

light) ellenfél nélkül maradt, így bekerült az Olaszországba utazó válogatottba.

A kung-fu szakosztály versenyzői (edző: Koszogovits Mihály) is próbára tették tudásukat a kick-box ob-n. Pintér Bálint (felnőtt, –79 kg, ligh-contact) rutinos versenyzőnek számít a magyar kick-box élvonalában, a bajnoki címet viszont most először sikerült megszereznie. Gyurcsó-Deák Linda (masters, –65 kg) parádésan versenyzett, light-contactban és kick-lightban is diadalmaskodott.

– A sportolóink felülmúlták az előzetes várakozásainkat, a hat bajnoki cím önmagáért beszél – értékelt Dancsó Zoltán, a Controll SE vezetője, edzője, veterán versenyzője.

– Szmolek Emánuelt kiemelném, nagyszerű formában van, a súlycsoportváltás ellenére is mindkét kategóriában biztosan diadalmaskodott – tőle a vb-n is szép eredményt várok. Pintér Bálint óriási csatában harcolta ki első aranyérmét. Gyurcsó-Deák Linda pedig sikeres kung-fu versenyzőként tette le a névjegyét kick-boxban. Elégedett vagyok az eredményekkel – és a visszajelzések alapján után úgy tűnik, hogy a rendezés is jól sikerült.

Az Agrobio Classic Kickbox Club öt versenyzővel nevezett az ob-ra.

Eredmények: Holczmüller Bence (felnőtt, kick-light, 79 kg) 2., Vincze Tamás (felnőtt, kick-light, 74 kg) 3., Pődör Csaba (masters, light-contact, +94 kg ) 3., Németh Tibor (masters, light-contact, 84 kg) 2. Csejtey Gábor (masters, light-contact, –63 kg) ellenfél nélkül maradt, így bekerült a válogatottba.

– Pődör Csabának a világbajnok Novák Jenő ellen nem sok esélye volt a győzelemre – összegzett Mayer Gábor klubelnök és vezetőedző. – Vincze Tamás élete első versenyén tisztességesen helytállt, de legközelebb egy súlycsoporttal lejjebb kell küzdenie. Németh Tibor győzelemmel kezdett, de a döntőben elfogyott a kondíció, pedig lett volna esélye a sikerre. Csejtey Gábor súlycsoportjában még két nevező akadt, de egyikük sem tudta hozni a súlyát – a szabályok szerint így ő vehet részt az októberi vb-n. Holczmüller Bence jól kezdett, ám az első menetben leléptették szabálytalan technika miatt. Nem tartottam jogosnak ezt a döntést, de el kellett fogadnunk. A közel kétéves kihagyás rányomta bélyegét a mérkőzésre: Bence túlfűtött állapotban volt, ami most rossz irányba sült el. Nem vagyok elégedett a szereplésünkkel, ebből a versenyből többet ki kellett volna hoznunk.

Kiemelt képen: Dancsó Zoltán, Szmolek Emánuel, Mórocz Henrietta, Gyurcsó-Deák Linda, Pintér Bálint és Koszogovits Mihály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában