kosárlabda

2021.09.29. 07:00

Menetel a Falco, jöhet a Sopron

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 4. fordulójából előrehozott meccsen a Falco KC Szombathely a szomszédvár Sopront fogadja szerdán 18 órakor – a címvédő, remek formában lévő szombathelyi együttes a kötelező győzelemért lép pályára.

Tóth Gábor

Székesfehérvár 20210925 Kosárlabda 2021 NBI NB1 férfiak Alba Fehérvár Falco Vulcano Energia KC Szombathely Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Beylee Steele Golomán György

Fotó: Nemzeti Sport

A Falco KC remek formában kezdte a 2021/2022-es szezont. Nyitásként könnyedén verte a vendég Pécset (99-77), majd idegenben gázolta el az Alba Fehérvárt (98-66). A Sopron eddig egy bajnokit játszott, hazai pályán nagy csatában gyűrte le az Oroszlányt (86-80). A soproniak az OSE elleni mérkőzésen nem számíthattak a sérült amerikai irányító, Chauncey Collins játékára – aki vélhetően a Falco elleni szomszédvári derbit is ki­hagyja.

Nagyon úgy tűnik, hogy a nyáron szerződtetett Golomán György gyorsan beilleszkedett a Falcóba – jó igazolás volt. A Pécs ellen 20/6 ponttal, 6 lepattanóval, míg az Alba ellen 16 ponttal, 4 lepattanóval segítette a Falcót – mindkét mérkőzésen stabil teljesítményt nyújtott mind védekezésben, mind pedig támadásban.

– Jól érzem magam Szombathelyen, jól érzem magam a Falcóban – árulta el a szombathelyiek válogatott centere, Golomán György. – Igaz, nagyon könnyen ment a beilleszkedés. A társak zömét ugyanis ismertem korábbról, a válogatottból. És nem kellett új nyelvet, új kultúrát, új várost megismerni. Jó a hangulat az öltözőben, jó a kémia a csapaton belül. És természetesen az is látszik, hogy a sikercsapat zöme együtt maradt tavalyról – egy jól működő gépezetbe könnyebb beszállni.

– Egészen jól, két győzelemmel kezdtük a szezont – folytatta Golomán György. – Ráadásul mindkét alkalommal mi domináltunk, végig mi irányítottunk – mindkét meccsen élveztem a játékot. De természetesen ez még nem a csúcsformánk. Még vétettünk hibákat – még sokat kell dolgoznunk azért, hogy a csapatunk a tőlünk elvárt szinten működjön. De jó úton járunk – lépésről lépésre haladunk. Mindenki tudja a dolgát, mindenki a csapat, a közösség sikeréért dolgozik.

– A Sopron veszélyes, kellemetlen ellenfélnek tűnik, ha jó napot fog ki, bizony képes bármely riválisa dolgát megnehezíteni – tért át a soros feladatra Golomán György. – Harcos, jól küzdő együttes. Észnél kell lennünk – ennek megfelelően akárcsak az előző két mérkőzésen, most is teljes koncentrációval kell pályára lépnünk. Szeretnénk az első perctől mi irányítani, és természetesen szeretnénk begyűjteni a harmadik győzelmünket is. Sűrű időszak, sok mérkőzés vár ránk az elkövetkező időszakban, szeretnénk jó szájízzel – egy Sopron elleni győzelem után – nekivágni ennek az erőltetett menetnek. Küzdelmes, fizikális, hajtós mérkőzésre számítok, és természetesen egy újabb Falco-­győzelemre.

Kiemelt képünkön: Golomán György (jobbról) eddig remekül teljesít – kulcsember a palánk alatt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában