Frissen Vasból

2021.09.07. 20:47

Munkában a Falco KC, edzőmérkőzés és emléktorna – fotók

Pénteken és szombaton rendezik a 12. Horváth Zoltán-kosárlabdaemléktornát – roppant erős mezőnyt lát vendégül a Falco KC Szombathely. A bajnoki címvédő sárga-fekete gárda kedden edzőmeccsen verte a vendég Kecskemétet.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Sajtótájékoztatón ismertették a 12. Horváth Zoltán-kosárlabdaemléktorna programját. Tóth Kálmán, a városstratégiai, idegenforgalmi és sportbizottság elnöke elmondta, hogy minden bizonnyal a felkészülési időszak legerősebb hazai tornáját sikerült összehozni Szombathelyen – ugyanis mindhárom meghívott csapat hazája szűk elitjébe tartozik. A BC Igokea Aleksandrovac regnáló bosnyák bajnokként érkezik a felkészülési tornára, míg a BC GGMT Vienna komoly erősítéseken esett át az elmúlt időszakban. A szerb FMP Belgrád pedig ABA-liga-résztvevő volt – és hazájában is rendre komoly célokért küzd. Elhangzott, hogy a nívós nemzetközi mezőny kialakításában komoly szerepe volt Gasper Okorn szakmai tanácsadó kapcsolati tőkéjének.

Gráczer György ügyvezető szerint nagy öröm, egyben komoly felelősség egy ilyen szintű torna házigazdájának lenni. A klubvezető jelezte, ha már a Horváth Zoltán-emléktornára készül a csapat, az azt jelenti, hogy közeleg a bajnoki rajt – a Falco egyébként terem­problémák miatt a tervezettnél korábban, szeptember 21-én kezdi a bajnokságot, a Pécset látja vendégül.

Váradi Benedek csapatkapitány elmondta, minőségi felkészülés van a csapat mögött, a betervezett munkát elvégezték, jól alakultak az eddigi edzőmeccsek – sérülés senkit nem hátráltatott. Az öltözőben jó a hangulat, a Falco motiváltan fog pályára lépni az emléktornán – és a játékosok nagyon várják már a bajnoki rajtot.

A szurkolók a hatályos egészségügyi jogszabályok betartása mellett nézhetik meg az emléktorna mérkőzéseit.

A 12. Horváth Zoltán-kosárlabdaemléktorna programja, péntek: BC GGMT Vienna (osztrák)–BC Igokea Aleksandrovac (bosnyák) 17.30, megemlékezés, megnyitó 19.15, Falco KC Szombathely–FMP Belgrád (szerb) 20.00. Szombat: bronzmérkőzés 16.00, döntő 18.30.

A Falco délután egy edzőmeccset is játszott, a Kecskemétet látta vendégül – nézők előtt, jó hangulatban.

Falco KC Szombathely– Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 95-59 (18-20, 27-15, 25-20, 25-4). Szombathely, 600 néző, felkészülési kosárlabda-mérkőzés, v.: Tóth K., Esztergályos R., Csák M.

Falco: Váradi 13/3, Benke 12, Kovács B. 7/3, Clark 13/9, Keller 14. Csere: Perl 20/3, Golomán 8/3, Verasztó 4, Barac 4, Sövegjártó –, Horváth Á. –, Takács Zs –. Edző: Milos Konakov.

KTE: Pollard 13/3, Milutinovic 9/3, Jaramaz 16/9, Kucsera 4/3, Karahodzsics 6. Csere: Dramicanin 7, Kiss D. –, Wittmann 3/3, Körmendi –, Lukács 1. Edző: Váradi Kornél.

Kipontozódott: Kovács B. (29.).

A KTE kapta el jobban a rajtot (2. perc: 2-10). De aztán ritmust váltott a házigazda, időt is kért a Kecskemét (4. perc: 9-10). A folytatásban küzdelmes meccset, váltott vezetést láthattak a szurkolók (15. perc: 27-28). Közeledve a nagyszünethez aztán csak felőrölte szívós ellenfelét a remekül védekező, sok gyors indítást vezető Falco (20. perc: 45-35). A második félidőt ­13-0-s rohammal kezdte a Falco (24. perc: 58-35) – ezzel el is dőlt a meccs sorsa. A két csapat nem volt egy súlycsoportban (36. perc: 87-58). Vastaps kísérte az öltözőbe a Falcót.

Kiemelt képünkön: Gráczer György és Váradi Benedek – készül a csapat a tornára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában