Asztaltenisz

2021.09.06. 07:00

Öt érmet szereztek a SZAK-osok

Jól szerepeltek a vasi asztali­teniszezők a nyugat-­dunántúli régiós újonc- és serdülőbajnokságon. A Szombathelyi AK-Sport­iskola versenyzői öt érmes helyezést szereztek.

Pum András

Fotó: VN/Torkos László

A nyugat-dunántúli régió legjobb újonc és serdülő játékosai Celldömölkön vetélkedtek az érmekért és a ranglistapontokért. Három korosztályban – U11, U13, U15 – álltak asztalhoz a lány és fiú versenyzők. Megyénket a Büki TK, a Szombathelyi AK-Sportiskola és a Celldömölki VSE-Swietelsky Future FM versenyzői képviselték. A legfiatalabbaknál, az U11-es fiúknál a Büki TK sportolója, Torkos Domonkos diadalmaskodott, miután a döntőben magabiztosan játszva 3-0-ra verte a győri Vadász Noelt. Az U11-es lányoknál Deák Regina révén nagykanizsai siker született, a zalai versenyző a fináléban 3-2-re legyőzte Péntek Kincsőt (Turris SE Sopron). Bronzérmet Bécsi Noémi (SZAK-Sportiskola) és Péntek Kincső (Turris SE Sopron) szerzett.

Az U13-as fiúk mezőnyében Szarka Gábor (SZAK-Sportiskola) és Kiss Máté (Sopron) verekedte be magát a fináléba, ahol aztán a szombathelyi játékos 3-1-re diadalmaskodott. A bronzérmet Ölbei Barnabás (Celldömölki VSE-Swietelsky Future FM) és Csizi Martin (EVO ASE Zalaegerszeg) szerezte meg. A lányoknál a fináléban Szeli Fruzsina (Bük) nagy küzdelemben 3-2-re verte Csizmazia Hannát (Győri Elektromos). Az U15-ös (serdülő) fiúk mezőnyében taroltak a SZAK-Sportiskola asztaliteniszezői, az elődöntőbe három játékosuk – Gergely Márk, Poór Balázs és Horváth Gábor – is kvalifikálta magát, míg a negyedik a celli Gőgös Martin volt. A fináléban Gergely Márk nagy küzdelemben, 3-2-re nyert klubtársa, Poór Balázs ellen, Horváth és Gőgös pedig bronzérmet szerzett. A serdülő lányoknál a döntőben Orbán Flóra (Kanizsa Sörgyár) 3-0-ra nyert Kovács Korinna (Celldömölk) ellen. A bronzérmet a büki Szeli Fruzsina és a Győri Elektromos versenyzője, Csizmazia Hanna szerezte meg.

Megyénk klubjai közül tehát a SZAK-Sportiskola asztaliteniszezői teljesítettek a legjobban, két-két arany és bronz, valamint egy ezüst a mérlegük.

Kiemelt képünkön: Torkos Domonkos U11-ben győzött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában