utánpótlás labdarúgás

2021.09.02. 07:00

Rangos tornán ért el negyedik helyet a Lurkó

Húsz csapat közül a negyedik helyen végzett a Lurkó UFC U11-es együttes a csehországi nemzetközi utánpótlás-labdarúgó Visegrádi Kupán. A torna legjobb játékosa Lengyel Ágoston lett.

Pum András

A húsz csapatot felvonultató, kétnapos Visegrádi Kupán Magyarországról egyedüliként a szombathelyi Lurkó UFC vett részt, az ellenfelek a csehek mellett Szlovákiából és Lengyelországból érkeztek. Az opavai tornán Anderkó Zalán Zétény, Bangó Benedek, Hányi Bálint, Horváth Dániel, Kiss Benedek, Laczi Milán, Lajos Patrik, Lengyel Ágoston, Németh Noel, Poszavecz Lénárd Balázs, Tóth Noel összetételű kerettel dolgozott Faggyas Milán és Vargovics Zsolt edző.

A csoportmérkőzések során a Lurkó a pozsonyi Slovannal 1-1-et játszott, majd a Sigma Olomucot 3-0-ra, az FC Baník Ostravát 3-2-re, az FC Fastav Zlínt 3-1-re verték meg a zöld-feketék. A rendező SFC Opavával pedig 1-1-es döntetlent értek el a szombathelyi gyerekek, míg további négy találkozón nem kaptak gólt: FC Vratímov (4-0), FC Hlucín (0-0), TJ Sokol Slavkov (3-0), TJ Valasské Meziricí (3-0). Az első napi jó szereplés alapján a Lurkó U11 a felsőágra került, ahol öt találkozó várt rá. Itt a cseh MFK Kravarét 3-1-re, a Sigma Olomuc másik csapatát 3-0-ra, majd az MFK Skalicát 5-0-ra győzték le a vasiak. A végül bronzérmes pozícióban záró lengyel Sleza Wroclawtól 2-1-re és a későbbi tornagyőztes Trencséntől 3-0-ra kaptak ki.

Végül a Lurkó a negyedik helyen zárta a tornát. – Az első napon kilenc mérkőzést játszottunk, amelyek egyikén sem kaptunk ki, a jó teljesítményünknek köszönhetően a felsőágra kerültünk – mondta Faggyas Milán edző. – Mind játékban, mind eredményességben pozitív napot zártunk, jól futballoztunk, és hat mérkőzést megnyertünk, míg három döntetlennel ért véget.

Másnap dominálni tudtunk a találkozókon, még az utolsó kettőn is, ahol talán nem hoztunk jó döntéseket a kapu előtt. Jó érzés volt, hogy tulajdonképpen minden csapat bennünket szeretett volna megverni, az utolsó meccsen – kvázi a döntőben – sokan nekünk szurkoltak. A döntőre már elfogytunk, de le a kalappal a gyerekek előtt. Minden játékos egyenlő időt töltött a pályán, akik eljöttek, nagy élményben részesültek, és egy rendkívül színvonalas tornán szép eredményt értünk el. A torna legjobb játékosának a lurkós Lengyel Ágostont választották. A tornagyőztes a szlovák FC Trencin lett, megelőzve a cseh Baník Ostravát, a lengyel Sleza Wroclawot és a negyedik helyezett Lurkó UFC-t.

Kiemelt képen: A Lurkó negyedik helyen végzett U11-es csapata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában