Országos bajnokság

2021.09.06. 07:00

Remekül teljesítettek a Haladás birkózói

Kiválóan szerepeltek a Haladás VSE birkózói az országos bajnokságon – Ligeti Dániel például a kilencedik bajnoki címét nyerte.

Tóth Gábor

Fotó: VN/HVSE

Budapest, a Csepel KIMBA-­csarnok adott otthont a birkózók idei magyar bajnokságának. Az év legfontosabb hazai versenyén erős, népes mezőny vett részt. Az erőpróbán természetesen ott voltak a Haladás VSE sportolói is.

Nemes Bálint (79 kg) három győzelemmel, két vereséggel harmadikként zárt. Ligeti Richárd (86 kg) remek formában versenyzett, három győzelem után csak a döntőben maradt alul szoros csatában, ezüst­érmet szerzett. A két vereséget begyűjtő Hegedüs Levente (86 kg) hatodik lett. Wittmann Kristóf (97 kg) csak hajszállal csúszott le a dobogóról: kétszer kikapott, egyszer nyert, legyőzte a későbbi második helyezettet, de a körbeverés nem neki kedvezett. Ligeti Dániel (125 kg) mindhárom ellenfelét biztosan, technikai tussal győzte le, ellentmondást nem tűrően gyűjtötte be kilencedik felnőtt magyar bajnoki címét.

A csapatverseny végeredménye: 1. Vasas SC 32 pont, 2. Csepel BC 24 pont, 3. Haladás VSE 22 pont.

– Elégedett vagyok a srácokkal, mindenki a maximumot adta ki magából, szép eredményekkel tértünk haza Budapestről, pedig az országos bajnokságon ott volt mindenki, aki számított – értékelt a Haladás VSE birkózószakosztályának vezetője, vezetőedzője, Veréb István. – Persze kis szerencsével megcsíphettünk volna még egy bajnoki címet, ugyanis Ligeti Richárd egyetlenegy ponttal kapott ki a döntőben – apróságokon múlt a végső siker. Külön kiemelném Ligeti Dániel teljesítményét, a kilencedik magyar bajnoki címét gyűjtötte be – ez az eredménysor önmagáért beszél. A csapatversenyben is az előkelő harmadik helyen végeztünk, ami szintén büszkeséggel tölt el – igaz, tavaly másodikok lettünk, de akkor népesebb csapattal léptünk szőnyegre.

A Haladás birkózószakosztályát érintő hír még, hogy Ligeti Richárd a 90 kilós súlycsoportban részt vett az országos strandbirkózó-bajnokság harmadik, utolsó fordulójában – a versenynek Budakalász, a Lupa Beach adott otthont. A szombathelyi sportoló magabiztosan diadalmaskodott. De mivel csak ezen az egy versenyen indult, az összetett pontversenyt az ötödik helyen zárta – ismerve az erőviszonyokat, vélhetően az országos bajnokság másik két versenyét is megnyerte volna. TG

Kiemelt képünkön: A Haladás-birkózók csapata. Balról Ligeti Richárd, Nemes Bálint, Veréb István edző, Ligeti Dániel, Hegedüs Levente, Wittmann Kristóf

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában