siker

2021.09.13. 07:00

Sakk: Vilics Hanna U14-es bajnok lett

Remekül szerepeltek a Haladás VSE ifjú sakkozói a hevesi megyeszékhelyen rendezett országos korcsoportos bajnokságon. Vilics Hanna megnyerte az U14-es korcsoportot.

Pum András

Fotó: VN/Vilicsné Rozmán Anita

A Haladás VSE sakkszakosztályából három ifjú hölgy képviseltette magát az Egerben rendezett országos korcsoportos bajnokságon. Vilics Hanna U14, Nyúli Leila U16 és Gömböcz Zsófia U18 korosztályban ült asztalhoz. A verseny helyszíne a Sárvári Kálmán Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium volt. A szervezők gondoskodtak róla, hogy a versenyzők jól elszeparált, ideálisan megvilágított, csendes klímaberendezéssel felszerelt tágas teremben küzdhessenek meg a bajnoki címekért. A sakkszövetség jóvoltából az érdeklődők a küzdelmet az interneten végig nyomon követhették.

Óriási meglepetésre az U14-es korosztályban Vilics Hanna (edzője: Ruck Tamás) nyolcadik kiemeltként, nála magasabban rangsorolt, többek között Európa-bajnoki ezüstérmest megelőzve lett bajnok. Hét partiból hat győzelemmel sikerült elhódítania az aranyérmet. Ami a másik két szombathelyi sakkozót illeti, Gömböcz Zsófia nagy csatában, az úgynevezett Bucholz-számítás miatt maradt le a dobogóról a 18 év alatti lány kategóriában, a negyedik helyen végzett. Az U16-os lányok mezőnyében Nyúli Leilának a 8. helyet sikerült megszereznie.

Kiemelt képen: Vilics Hanna aranyérmes lett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában