kosárlabda

2021.09.03. 07:00

Sűrű a programja a Falconak – Pénteken és szombaton a Bányász Kupán szerepelnek a sárga-feketék

Alig tért haza a Falco KC Szombathely kosárcsapata a szlovéniai edzőtáborból, már utazik Oroszlányba, ahol a Bányász Kupa felkészülési tornán vesz részt.

Tóth Gábor

– Bő három hete tréningezünk, erős, sűrű a programunk, a kezdés óta még egyetlen szabadnapot sem kaptunk – árulta el Benke Szilárd, a Falco KC válogatott játékosa. – A szlovéniai edzőtábor újdonság volt számomra, már elég régóta kosarazom, de edzőtáborban most voltam el őször klubcsapattal. A klubvezetés és a szakmai stáb aprólékosan megszervezte a szlovéniai programunkat – hasznos hat

napot töltöttünk el Szlovéniában, kiváló körülmények között, sok edzéssel.

A Falco két edzőmeccset is játszott az edzőtáborban: a KK Sencur csapatát 95-83-ra, a Helios Suns együttesét pedig 79-74-re verte meg. – Mindkét mérkőzés nehéz volt, mert szinte edzésből léptünk pályára – tette hozzá Benke Szilárd. – Az első meccsen kifejezetten jól működött a támadójátékunk, de a védekezésben lábbal sokszor lemaradtunk. A második összecsapás szenvedősre sikeredett, az edzőtábor utolsó napján, fáradtan játszottunk – nem volt szép meccs, a küzdelem dominált. Bizonyára az ellenfeleink is fáradtak voltak, de az biztató, hogy két győzelmet értünk el.

A Falco pénteken és szombaton Oroszlányban, a hagyományos Bányász Kupa felkészülési tornán lép pályára. Pénteken Falco–Pécs (15.30) és OSE–Nyíregyháza (18.30) mérkőzést rendeznek, majd a két vesztes játssza szombaton a bronzmérkőzést (15.30), a két győztes pedig a döntőt (18.30). – Alakul a csapatunk, erős lesz az idei Falco is – folytatta Benke Szilárd. – Az biztos, hogy az erőnléttel nem lesz gond. Talán létszámban lehetnénk egy kicsit többen – egyelőre csak hét felnőtt játékosunk van. Mert hosszú lesz a szezon: ott vagyunk a Bajnokok Ligájában, ismét lesz a felesleges középszakasz a bajnokságban, és a kupában is sokáig szeretnénk eljutni. Most kicsit változik a mentetrendünk, egyre több edzőmeccsünk lesz – aminek nagyon örülök. És jó lesz végre ismét szurkolók előtt játszani. Egy felkészülési tornán nem az eredmény a legfontosabb, de szeretnénk nyerni Oroszlányban.

– A bajnoki esélyekről még korai beszélni, de az biztos, hogy erősödtek a riválisok. Az Alba, a DEAC, a Szolnok is kiváló csapatot hozott össze, és vélhetően lesz olyan meglepetéscsapat is, amilyen tavaly volt a Szeged. Négy-öt forduló után rajzolódnak ki az erőviszonyok. Várom már a bajnoki rajtot, és remélem, hogy gond nélkül fut végig a szezon – zárta szavait Benke Szilárd.

Kiemelt képen: Benke Szilárd edzésben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában