női kézilabda

2021.09.11. 07:00

Szerény célokkal kezdi a szezont az SZKKA II. női kézicsapata

Az előző szezonban még a dobogóért harcolt a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia második számú, NB I./B-s női kézicsapata – idén szerényebb a célkitűzés. Az SZKKA II. vasárnap 11 órakor a Győri ETO U19 vendégeként kezdi a 2021/2022-es bajnokságot.

Sütő Dániel

SZKKA-NEKA nõi kézimeccsUT Põdör Zoltán

Fotó: Unger Tamás

Pődör Zoltán klubelnök, edző lapunk érdeklődésére elmondta: az Amatőr Kézilabda Tanács eddig engedélyezte a túlkoros, visszajátszó kézilabdázók szerepeltetését – szám szerint hármat – alacsonyabb osztályokban, így az NB I/B-ben is. Ez az ifi bajnokságban a jövőben is lehetséges, az NB I/B-ben azonban nem. Ennélfogva az SZKKA rendkívül fiatal kerettel kénytelen nekivágni az új idénynek. Serdülő-, ifista játékosokkal kezdi meg a szombathelyi együttes az új bajnoki évadot, ami be is határolta a célokat.

Tavaly nem sok hiányzott ahhoz, hogy dobogón végezzen az SZKKA NB I/B-s együttese, idén azonban a lét a tét, pontosabban az NB I/B-s tagság megőrzése. Ugyanis a szövetség döntése értelmében a 2021/2022-es idényben a még 10 csapatos bajnokságot jövőre 8-ra csökkentik, ami azt jelenti, hogy a szezon végén csak az első 5 helyezett érezheti magát biztonságban. – Jelen esetben felelőtlenség lenne, ha azt mondanám, hogy az első ötbe odaérhetünk. A legfőbb cél az, hogy fiatal, ám rendkívül agilis csapatunk edződjön, tapasztalatot gyűjtsön. Éppen ezért az ifiknél fogalmaztunk meg komolyabb elvárásokat, az NB I/B pedig a gyakorlás színtere lesz, ahol próbálunk fejlődni, előrelépni – tájékoztatott Pődör Zoltán klubelnök, a csapat edzője.

Nem volt nagy játékosmozgás az elmúlt hetekben a SZKKA másodosztályú együttesénél. Érkezett: Gabnai Alexandra Orosházáról, a szlovák utánpótlás válogatott Zsákovics Sára a Pénzügyőrtől, és a jelenleg sérüléssel bajlódó Szabó Tekla Dunaújvárosból, továbbá az NB I/B-s keret tagja lett továbbá az utánpótlásból a serdülő korosztályú Pham Lien Eszter, Tóth Bettina, és Wutschi Verona. Távozott: Török Rebeka az NB I-es Mosonmagyaróvárhoz, Kulcsár Dorka az NB I-ből kiesett, jelenleg szintén NB I/B-s Szent Istvánhoz, Dobány Kitti pedig Győrbe tette át székhelyét.

A szombathelyiek vasárnap a Győri ETO KC U19-es gárdája ellen kezdik meg az új idényt. Pődör Zoltán információi szerint Győrben sincsenek egyszerű helyzetben, hiszen csaknem a komplett csapat távozott és nem is nagyon tudtak igazolni, inkább ők is utánpótlás csapataikból próbálták feltölteni a keretüket. Ettől függetlenül az SZKKA győzelemmel szeretné indítani a szezont a hasonló helyzetben lévő U19-es csapatok csatáján.

Kiemelt képen: Pődör Zoltán klubelnök-edző fiatal csapatot irányíthat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában