idénykezdet

2021.09.03. 07:00

Teke: Három vasi csapattal a soraiban rajtol a Szuperliga

Hétvégén rajtolnak a tekebajnokságok. A Szuperligában a Thermalpark-Szentgotthárd és a Répcelak hazai pályán, az újonc TOPIDO Nagymizdó idegenben kezd.

Pum András

Csákánydoroszlói TE–Répcelaki SE zárt kapuk mögött, férfiteke Szuperliga-­mérkőzés 20210410 Szentgotthárd Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: a répcelaki Bíró Patrik

Fotó: VN-archív/Unger Tamás

Szombaton és vasárnap a Szuperligában, az NB I.-ben, az NB II.-ben és az NB III.-ban elrajtol a tekebajnokság – mind a négy osztályban indulnak vasi együttesek. A Szuperligában a Thermalpark-Szentgotthárd, a Répcelaki SE és az újonc TOPIDO Nagymizdó képviseli megyénket. Az idei szezonban 12 helyett 10 együttes alkotja a legmagasabb osztályt.

– Augusztus elején kezdtük a felkészülést, heti két edzéssel készültünk – mondta Tompa István, a TOPIDO Nagymizdó szakosztályvezetője, játékosa. – Nagy problémát jelentett, hogy munkahelyi elfoglaltságok miatt sokan hiányoztak, de a hozzáállással nem volt probléma. Két tornán szerepeltünk, a Lentiben rendezett kevésbé, a pápai viszont jól sikerült. Ami a keretet illeti, az ifjúsági csapatba Zalaegerszegről Kelemen Zsombor, a felnőttbe Daraboshegyről Vörös Zoltán érkezett. Gyakorlatilag a korábbi NB I.-es ajkai csapat kivételével nem ismerjük a mezőnyt, célunk a tisztes helytállás. A tíz csapatra redukálódott Szuperliga kőkemény lesz, ráadásul a sorsolásunk is nehéz. A rajton, Zalaegerszegen is a tisztes helytállás a célunk, és az, hogy minél több fát dobjunk.

– Július elején kezdtük a munkát, heti két edzéssel és edzőmeccsekkel gyakoroltunk – tudtuk meg Tróbert Józseftől, a Thermalpark-Szentgotthárd edzőjétől, szakosztályvezetőjétől. – Mivel jó néhány játékosunk a serdülő és ifjúsági válogatottal készült, majd vett részt a szlovéniai világbajnokságon, így az elmúlt két hónapban nem volt olyan edzés, ahol teljes létszámban gyakorolhattunk volna. Emiatt ez volt az egyik legrosszabb felkészülésünk. Több edzőmeccset vívtunk, az osztrák Leobent idegenben megvertük, míg Kleinwarasdorfban kikaptunk. Somodi Károly Győrbe távozott, a sérüléséből visszatérő Düh Andrásra viszont már számíthatunk. Nagyon bízunk a fiataljainkban is! A tízcsapatos mezőnyben minden pontnak óriási jelentősége van, nehéz lesz megismételni a tavalyi negyedik helyet, de a 3–5. hely közé várom a csapatot. A rajton a Szegvár ellen hazai pályán győznünk kell.

– Júliusban álltunk munkába, heti két edzéssel, felkészülési mérkőzésekkel melegítettünk a bajnokságra – mondta Kiss Zsolt, a Répcelaki SE edzője. – Pintér Károly Zalaegerszegre szerződött, érkezett Bóka Róbert a Dynamo SC-ből és Rozmán Szabolcs a Sárvári Kinizsitől. Molnár Pál ra sérülése miatt jó ideig nem számíthatunk. A riválisok nagyon jól igazoltak, úgyhogy ezért, és mert tízcsapatos lett a Szuperliga, a tavalyinál sokkal nehezebb szezonra számítok. Azzal már elégedett lennék, ha erős középcsapat lenne a Répcelak. A nyitányon a Kaposvár ellen nyerni akarunk.

Kiemelt képen: A répcelaki Bíró Patrikra és csapatára is kemény szezon vár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában