NB II-es labdarúgás

2021.09.15. 07:00

Veretlen a nyeretlen ellen – A Tiszakécske érkezik a Rohonci útra

A labdarúgó NB II. 8. fordulójában szerdán 18 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Tiszakécskei LC-t fogadja a Haladás Sportkomplexumban.

Pum András

Remekül szerepel a Szombathelyi Haladás együttese, a zöld-fehérek hét forduló után veretlenek a bajnokságban, a legkevesebb gólt kapták a mezőnyben, utolsó két meccsüket behúzták – vasárnap az akkor még második helyen álló Dorog vendégeként nyertek (2-0) rangadót. A vasiak jelenleg 15 ponttal a második, már NB I-et érő, feljutó helyen tanyáznak. Persze messze még a bajnokság vége, de talán nem túlzás kijelenteni: az eddig látottak alapján nagyon is jó úton jár a Németh Szabolcs irányította együttes. Amely kerete immáron elég bő és elég erős is.

Ami a szerdai ellenfelet illeti, a Tiszakécske nyeretlen és sereghajtó, két döntetlen mellett öt vereséget gyűjtött be, s túl van egy edzőváltáson is – Nagy Sándor helyére a korábbi csákvári tréner, Visinka Ede érkezett. Az alföldiek az előző körben 4-2-re kikaptak Budafokon. A sárga-kékek keretében olyan ismerős neveket találunk, mint például a korábban az FTC kötelékébe tartozó kapus, Holczer Ádám, a volt pécsi és kispesti balhátvéd, Eke Uzoma, a ZTE-től kölcsönvett korábbi szombathelyi csatár, Szalay Szabolcs vagy a szintén volt szombathelyi Gyurján Bence.

– Hétfőn a regenerá cióé volt a főszerep, kedd délután takt ikai edzés szerepelt a programban, a meccs napjának délelőttjén pedig átmozgatótréning vár a játékosokra – mondta Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Ami a mérkőzést illeti, hiába vagyunk mi veretlenek, ők pedig nyeretlenek, éppen ezek a legnehezebb meccsek. Mindenki azt várja tőlünk, hogy örömjátékkal magabiztos győzelmet aratunk. Márpedig ebben az NB II-ben egyik együttes sem mehet biztosra a másik ellen. A Tiszakécske újonccsapat, amely megpróbál futballozni, de nem gondolom, hogy nekünk meg kellene ijednünk bárkitől is. Jó játékosaink vannak, jó passzban vagyunk, az lesz a döntő, fejben mennyire leszünk ott a meccsen. Ha maximálisan koncentrálunk, fegyelmezettek leszünk, akkor meglesz a győzelem is.

Szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, számítunk szurkolóink támogatására is. Devecseri Szilárdnak múlt héten begyulladt az Achillese, rajta kívül valamennyi játékosomra számíthatok. Jegyeket elővételben 10–15 óráig a Haladás Ajándékboltban lehet vásárolni, a stadion pénztárai pedig 15 órakor nyitnak. Jegyvásárláshoz – 18 év felett – védettségi igazolvány szükséges. Tizennyolc év alattiak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében léphetnek a stadionba. A Haladás a mai meccsre is adott tiszteletjegyeket a Markusovszky kórház dolgozói részére, ezúttal is nagy volt az érdeklődés az egészségügyi dolgozók részéről a meccs iránt. A klub emellett a katasztrófavédelem, a Weöres Sándor Színház és a Szombathelyi Mentőállomás dolgozóinak is vitt belépőket, a négy intézménybe összesen háromszáz tiszteletjegyet osztott ki a Haladás.

A 8. forduló további prog ramja. 16.00: Soroksár–III. Kerületi TVE, Budaörs–Szeged Csanád-Grosics Akadémia, Szentlőrinc–Dorog. 17.00: Vasas–Pécs (tv: M4 Sport). 18.00: Kecskemét–Budafok, Siófok–Szolnok, Csákvár–ETO FC Győr, Diósgyőri VTK–Nyíregyháza, Ajka–Békéscsaba.

Kiemelt képen: Kiss Bence meghatározó játékos, biztos pont a középpályán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában