Csapatbajnokság

2021.10.25. 17:00

Aranyérmes az Alpokalja SK ifjúsági csapata

Az Alpokalja SK háromtagú ifjúsági együttese aranyérmet szerzett az országos tájfutócsapatbajnokságon.

Pum András

Aggtelek szomszédságában, Szög ligeten rendezték meg a tájfutók utolsó előtti bajnoki hétvégéjét. A Cserehát meredek dombokkal és töbrökkel szabdalt, jól futható terepére vitte a rendező Diósgyőri VTK a hosszú távú és pontbegyűjtő csapatbajnokságot. Az első na pi verseny egyben szlovák nemzeti bajnokság is volt, így szépszámú, körülbelül ezerfős mezőny vett részt a versenyen. Az első napon nem született vasi érem. A második, pontbegyűjtő napon a háromfős csapatok tagjainak egy kötelező pálya teljesítése mellett kategóriától függően 30-40 pontot kellett elosztaniuk egymás között úgy, hogy lehetőség szerint egyszerre érjenek célba. Ehhez egyebek között ismerni kell egymás futóképességét és azt, hogy az adott tereptípuson ki hogyan boldogul. Volt, akire a technikás, volt, akire a távolabbi, futós pontok jutottak. A szombathelyi Alpok alja SK ifjúsági fiúcsapata ezt a feladatot remekül oldotta meg. A Molnár Péter, Jámbor Zsigmond, Jacsev Fülöp összeállítású együttes magabiztos győzelmet aratott, ezzel aranyérmet nyert az esélyesebb Tipográfia előtt.

A csapatbajnokságon az Al pokalja SK felnőtt férfi csapata a hetedik, a Haladás VSE szenior női gárdája pedig a negyedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában