Győzni kell mindenáron!

2021.10.01. 07:00

Az újonc Vasast látja vendégül az SZKKA NB I-es női kézilabdacsapata

Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság 4. fordulójában az újonc Vasas gárdáját fogadja az SZKKA együttese. A 19 órakor kezdődő találkozót a Haladás Sportkomplexumban rendezik.

Sütő Dániel

20210918 Szombathely Hungast Szombathelyi KKA (fekete mez) - DVSC Schaeffler (fehér mez) K&H női kézilabda liga, 2. forduló mérkőzése Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe VN Képen: PRKACIN KRISTINA (88)

Fotó: Szendi Péter

Három fordulót követően ugyan pont nélkül áll még a tabellán a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es csapata, azonban a rengeteg kulcsjátékosát nélkülöző Marosán György így is elégedett a lányok eddigi teljesítményével, mivel a nehézségek ellenére mindannyiszor emelt fővel hagyhatták el a pályát.

– Ha teljes kerettel álltunk volna ki ezeken a mérkőzéseknek, akkor is az aktuális ellenfelünk lett volna az összecsapás toronymagas esélyese. Sok sérültünk dacára egészen kiválóan játszottunk az elmúlt három fordulóban, büszke voltam a lányokra. Ezért is mondom, hogy ez a csapat most már megérdemli azt, hogy győztesen hagyja el a pályát, és következik az a mérkőzés, ahol teljesen mindegy lesz, ki sérült, és ki nem, ezt a mecscset nekünk mindenáron hoznunk kell, hiszen közvetlen riválisról van szó – vázolta fel a jelenlegi helyzetet Marosán György. Az SZKKA trénere elmondta, a maródiak listája változatlanul hosszú, de reméli, hogy egyik legfontosabb fegyverükre, a közönségre ismét számíthatnak.

Fontos rangadó vár Pődör Rebekáékra, hiszen a frissen feljutott Vasast látja vendégül az SZKKA a Haladás Sportkomplexumban péntek este. – Már az első fordulókban kiderült, amikor két vállra fektették a Fehérvárt, hogy nem egy olyan csapatról beszélünk, amelyet leírhatunk. De a Budaörs is jelezte az MTK legyőzésével, hogy nem csak átszállókártyát váltottak az NB I-be. Ez egyben jelzi azt is, hogy mi várható idén a tabella második felében, nagyon kiegyensúlyozott csata lehet az alsóházban. Nincs olyan együttes, amelyre rá lehet süt ni a biztos kieső szerepét. A Vasas kellőképpen megerősítette keretét az élvonalra, harcias, minőségi játékosokat tudhat a soraiban. Szerényen és magabiztosan kell hozzáállnunk a mérkőzéshez, itthon kell tartanunk a két pontot. Nem elég szépen játszani és szimpatikusnak lenni, meg kell vernünk a Vasast.

Az angyalföldiek a fehérvári siker mellett eddig két vereséget könyvelhettek el: húsz góllal kaptak ki Győrben, majd héttel hazai pályán a Kisvárda ellen, így a tabella 11. helyéről várják az összecsapást.

Kiemelt képünkön: Prkacin harcias, jó játékára nagy szüksége lesz a hazai gárdának

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában