Futasal

2021.10.29. 07:00

Bajnokok Ligája-siker – Máltai és lengyel riválisát is legyőzte a Haladás VSE

Szerdán késő este a máltai Luxol St. Andrews csapatát verte el a Bajnokok Ligája főtábláján a Haladás futsalcsapata, majd csütörtökön délután lengyel riválisánál is jobbnak bizonyult.

Tóth Gábor, Pum András

Fotó: VN/HVSE

Szerdán késő este a házigazda máltai Luxol St. Andrews ellen lépett pályára a Bajnokok Ligája főtáblájának első mecscsén a Haladás. A többek között hat brazil légióst felvonultató máltai együttes számított az összecsapás esélyesének.

Haladás VSE–Luxol St. Andrews (máltai) 6-2 (4-2). Gzira, futsal Bajnokok Ligája, vezette: Zelentsov (orosz), Hughes (walesi), Schaerli (svájci), Naudi (máltai). HVSE: Alasztics – Luiggi Longo, Sipos, Dávid, Henrique. Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Kovács, Hajmási, Dróth, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Rezala, Vas. Edző: Juan Ramón Calvo Rodriguez. Gólszerzők: Dróth 2 (4., 23.), Henrique 2 (6., 18.), Luiggi Longo 2 (8., 29.), ill. Vevé (9.), Maikinho (12.). Remekül, erős tempóban kezdte a meccset a Haladás, és remek helyzetkihasználással – a 8. percben már 3-0-ra vezetett. Aztán rendezte sorait a házigazda, villámgyorsan visszajött a meccsbe, egy gólra zárkózott (12. perc: 3-2). Gyorsan parázs csata kerekedett az összecsapásból, Henrique második gólja nyugtatta meg a szombathelyieket (4-2). Heves vasi rohamok vezették fel a második félidőt, Dróth pedig megrúgta második gólját (23. perc: 5-2). A máltai csapat próbált ritmust, taktikát váltani, de nem bírt a nagy formában futballozó Haladással. Luiggi Longo második találata pedig már kiütéses szombathelyi győzelmet vetített előre – pedig még bő tíz perc volt hátra a meccsből (6-2). És innen már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet a Haladás, rutinosan játszotta le a második félidő második felét. Nagyszerű győzelemmel nyitott a BL főtábláján a Haladás. A másik szerdai meccsen a lengyel Record Bielsko-Biala könnyedén érvényesítette a papírformát, 7-2-re verte a svéd Hammarby gárdáját. Csütörtökön délután a csoport favoritjának számító lengyel együttes ellen lépett pályára a zöld-fehér alakulat.

Haladás VSE–Record Bielsko-Biala (lengyel) 4-3 (1-0). Gzira, futsal Bajnokok Ligája, vezette: Hughes (walesi), Kresta (cseh), Zelentsov (orosz), Naudi (máltai). HVSE: Alasztics – Hajmási, Dróth, Dávid, Vas. Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Kovács, Luiggi Longo, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Rezala, Henrigue. Edző: Juan Ramón Calvo Rodriguez. Gólszerzők: Sipos (17.), Dróth 2 (27., 30.), Vas (30.), illetve Budniak (28.), Kubik (32.), Biel (33.). Nagy iramban kezdtek a csapatok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Látszott, hogy a csoport két legjobb csapata feszül egymásnak, szép megoldásokat láthattak a szurkolók. A kapusoknak mindkét oldalon sok dolguk akadt. A 17. percben aztán Sipos Gergő találatával megszerezték a vezetést a szombathelyiek. A lengyelek rátettek egy lapáttal, de a vasiak minden próbálkozásukat hatástalanították. A félidőre 1-0-s szombathelyi előnnyel fordultak a csapatok.

Szünet után is nagy iramban játszottak a csapatok. Hét perc játékot követően Dróth Zoltán találatával már 2-0-ra vezettek a vasiak. Nem sokáig örülhettek a zöld-fehérek, Budniak révén nem egészen egy perc múlva szépítettek a lengyelek (2-1). Aztán kinyílt a gólcsap, Dróth, majd Vas Ádám egy percen belül betalált, három góllal meglépett a HVSE (4-1). Ám a lengyelek nem adták fel, és két gyors góllal 4-3-ra felzárkóztak. Izgalmasan alakult a hajrá, a Bielsko-Biala mindent megtett az egyenlítésért, de a szombathelyi csapat taktikus játékkal nem engedte ki a kezéből a bravúros győzelmet.

A máltai csoportkör szombaton zárul: 17 órakor HVSE–Hammarby, 20 órakor Luxol St. Andrews–Record Bielsko-Biala mérkőzéseket rendeznek – a csoport első jut tovább.

Kiemelt képünkön: Henrique (egyik) gólöröme a máltaiak ellen – a társak becsülettel üldözik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában